Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Robo Opatovský postúpil do semifinále Eurosongu

Robo Opatovský Zobraziť galériu (2)
Robo Opatovský

BRATISLAVA - Piatkové vyraďovacie kolo pesničkovej súťaže Eurosong vyhral Robo Opatovský. Aj napriek obrovskej technickej chybe.

Snáď najväčší test svojej koncentrácie, sebaovládania a profesionality zažil v piatok večer spevák Robo Opatovský. V treťom štvrťfinálovom kole Eurosongu bezprostredne pred jeho vystúpením zlyhal v štúdiu zvuk a výpadok trval takmer 15 minút.

Robo nestratil duchaprítomnosť a svoju súťažnú skladbu „Niečo máš“ odspieval bez hudobného sprievodu publiku v televíznom štúdiu.

„V tej chvíli som si myslel, že síce nejde hudba, no kamery možno bežia a že skladbu zaspievam a capella a možno sa to bude rátať,“ povedal po prenose s úsmevom. „Až potom mi niekto zo štábu povedal, že televízia má výpadok a ľudia pri obrazovkách vôbec nevidia to, čo sa deje na pódiu.“

Opatovský tak po dlhej nedobrovoľnej prestávke spieval svoju súťažnú skladbu ešte raz. Koncentrovať sa na výkon obzvlášť pri takej silne emotívnej pesničke, nebolo ani pre speváka s jeho skúsenosťami vôbec jednoduché. „Ľudia mi našťastie dali pozitívny prílev energie, tlieskali a podporovali ma. Tým dlhým čakaním som však bol vyvedený z miery a moja interpretácia nebola taká, ako som si predstavoval.“

So svojím výkonom síce Robo úplne spokojný nebol, no diváci ho ocenili ako vôbec najlepší. Robo Opatovský s pesničkou „Niečo máš“ postúpil do semifinále Eurosongu úplne hladko – z prvého miesta.

„Nemal som nakoniec ani možnosť poďakovať sa ľuďom za podporu, tak to robím aspoň teraz. Pesnička teda zafungovala, takže naozaj asi ´niečo má´,“ dodáva.

Robo Opatovský skladbu zaspieva aj v semifinále národnej pesničkovej súťaže Eurosong 2010, ktoré sa uskutoční o dva týždne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu