Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

České osobnosti, inštitúcie aj politici spomínajú na nebohého Lasicu: Už len jeho farba hlasu vzbudzovala rešpekt!

Milan Lasica včera skonal na pódiu L+S.
Milan Lasica včera skonal na pódiu L+S. (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

PRAHA/BRATISLAVA - Dnešný pondelok nezačal práve optimisticky, keďže Slovensko prišlo o jedného z najfamóznejších hercov a komikov v jednej osobe - o Milana Lasicu. Jeho odchod zarmútil nielen našich predstaviteľov štátu, ale aj tých, ktorí sa na jeho humoroch zabávali z tej českej strany. Kondolovali viacerí politici či české ministerstvo kultúry.

Zomrel muž bystrého humoru a noblesy, majster slova, reagovalo na Twitteri české ministerstvo kultúry v reakcii na nedeľňajšie úmrtie slovenského humoristu Milana Lasicu. "Smutná správa. Zomrel Milan Lasica. Muž bystrého humoru a noblesy, majster slova. Herec, spevák, autor, textár. Úprimnú sústrasť najbližším," uviedol český rezort kultúry.


Šokujúca správa! Zomrel Milan Lasica (†81): Odpadol na koncerte, oživiť sa ho už nepodarilo!


Sústrasť Lasicovej manželke Magde Vášáryovej a ich dvom dcéram vyjadrila aj česká herečka Dagmar Havlová. "Úprimnú sústrasť Magde a dcéram. Odpočívaj v pokoji, Milan. Bude mi chýbať Tvoj múdry humor a nadhľad," napísala Havlová na Instagrame.

Zosnulého herca si pripomenula aj česká speváčka Jitka Zelenková. "Drahý Milan, navždy si Ťa budem pamätať ako galantného, vtipného, šarmantného, citlivého a nesmierne múdreho človeka... Myslím na Tvojich blízkych a prajem im veľa síl. A Tebe šťastný let a ďakujem za Tvoju stálu priazeň a dôveru, ďakujem za všetko," napísala Zelenková, ktorú cituje český spravodajský server Blesk.cz.

Zaspomínal aj Kalousek či Staněk

Lasicu si na sociálnych sieťach pripomenuli aj bývalý český poslanec Miroslav Kalousek, český veľvyslanec v Luxemburgu Vladimír Bärtl a bývalý minister kultúry ČR Antonín Staněk. "Je to strašne smutné. Ale ten koniec je nádherný... Daj mu, Pane, ľahké odpočinutie," napísal na Twitteri Kalousek.

Úmrtie Lasicu zasiahlo aj predsedu KDU-ČSL Mariana Jurečku. "Vedel rozjasniť úsmev, vykúzliž smiech, priviesť k zamysleniu, už len jeho farba hlasu nútila k pozornosti," skonštatoval politik.

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica skolaboval v nedeľu 18. júla na javisku po výročnom koncerte orchestra Bratislava Hot Serenaders, pričom sa ho už nepodarilo oživiť. Mal 81 rokov.

Viac o téme: PoliticiČeskoúmrtieReakcieMilan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu