Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Maďarsku obvinili prevádzača z Moldavy: Spôsobil smrteľnú nehodu, zomrelo dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Okresná prokuratúra v Segedíne obvinila Moldavčana, ktorý vlani v lete pri úteku pred policajnou kontrolou spôsobil smrteľnú nehodu. Obeťou havárie vozidla prevážajúceho 19 ilegálnych migrantov pri juhomaďarskej obci Ásotthalom bolo jedno dieťa, pričom 18 pasažierov sa zranilo. Informuje o tom správa prokuratúry zverejnenej na jej webovej stránke.

Podľa spisu obžaloby Moldavčan vlani 10. augusta okolo polnoci v oblasti Ásotthalomu zobral do svojho malého nákladného auta 19 narušiteľov hraníc. Na štátnej ceste č. 55 ho zastavila policajná hliadka, ktorej však napokon ušiel.

archívne video

Akcia sa realizuje na hraniciach s Maďarskom aj na miestach výskytu cudzincov z tretích krajín (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Policajti ho prenasledovali. Prevádzač vo vysokej rýchlosti v zákrute stratil kontrolu nad vozidlom, auto zišlo z cesty a prevrátilo sa do priekopy. Vodič z havarovaného auta ušiel a snažil sa ukryť v neďalekom lese, kde ho neskôr policajti zadržali. Pri nehode na mieste zomrelo jedno dieťa, piati utrpeli ťažké poranenia a 13 cudzincov sa zranilo ľahšie.

Okresná prokuratúra Moldavčana obvinila z trestného činu prevádzačstva a zo spôsobenia dopravnej nehody z nedbanlivosti s následkom úmrtia. O vine muža, ktorý bol v čase vznesenia obvinenia vo väzbe, bude rozhodovať Okresný súd v Segedíne.

Viac o téme: NehodaDieťaTragédiaMigrantiMaďarskoMoldava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu