Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šokujúca správa! Zomrel Milan Lasica (†81): Odpadol na koncerte, oživiť sa ho už nepodarilo!

Milan Lasica zomrel vo veku 81 rokov. Zobraziť galériu (4)
Milan Lasica zomrel vo veku 81 rokov. (Zdroj: KEy Art Agency)

BRATISLAVA - Tragická správa zo slovenského šoubiznisu! Legendárny slovenský herec a zabávač Milan Lasica (†81) zomrel. Len pred pár minútami na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenaders odpadol, zdravotníci sa ho snažili oživiť, to sa však nepodarilo!

Vo veku 81 rokov náhle zomrel obľúbený slovenský zabávač a herec Milan Lasica. Vystupoval práve spolu s orchestrom na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenaders v Štúdiu L+S, keď počas interpretácie piesne odpadol. Oživiť sa ho už, bohužiaľ, nepodarilo. 

Tragickú správu ako prvé prinieslo SME, neskôr o tom na sociálnej sieti informovalo aj ministerstvo kultúry. 

Šokujúca správa! Zomrel Milan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Milan LASICA sa narodil 3. februára 1940. Roku 1962 ukončil Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Následne pôsobil ako herec v Tatre a v Divadle na korze, kde sa profiloval v komediálno-kabaretnej dvojici s Júliusom Satinským.

Politický kabaret dvojice L+S svojskou iróniou, využívajúcou motívy absurdného humoru a relativizácie tzv. nedotknuteľných hodnôt – napríklad v hre Nečakanie na Godota (1968), v ktorej umelecky reagoval aj na vstup vojsk Varšavskej zmluvy do ČSSR roku 1968, patrí k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku v uvedenom žánri vzniklo.

Galéria: Milan Lasica

Roku 1970 však pre odvážnu kritiku okupačných pomerov divadlo zatvorili a Lasicovi so Satinským zakázali umeleckú činnosť. V rokoch 1970 – 1971 pôsobili preto obaja v kabaretnom divadle Večerní Brno. Potom sa vrátili na Slovensko a účinkovali na Novej scéne.

Roku 1982 vzniklo poetické a kabaretné divadlo Štúdio S v priestoroch slávnej Tatra Revue. Tu opäť začali L+S pôsobiť ako dvojica. Lasica sa neskôr stal riaditeľom Štúdia S. Česť jeho pamiatke!

Obľúbený slovenský herec a zabávač zomrel vo veku 81 rokov.
Zobraziť galériu (4)
Obľúbený slovenský herec a zabávač zomrel vo veku 81 rokov.  (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Milan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu