Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Liberáli chcú vyhlásiť štátny SMÚTOK: Lasica ovplyvnil generácie! Koalíciu čaká debata

SaS chce kvôli Lasicovmu úmrtiu štátny smútok. Zobraziť galériu (5)
SaS chce kvôli Lasicovmu úmrtiu štátny smútok. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Našu krajinu zrejme čaká deň štátneho smútku pre úmrtie herca a komika Milana Lasicu. Tento úkon iniciuje koaličná strana Sloboda a Solidarita na čele s Richardom Sulíkom. Tento krok chce ponúknuť aj svojim koaličným partnerom.

Aktualizované 16:06 - stanovisko Sme rodina

"O tomto návrhu budeme dnes ešte len hovoriť na koaličnej rade," reagovalo tlačové oddelenie koaličnej Sme rodina na iniciatívu SaS. Ráta sa dokonca aj so štátnym pohrebom, čo potvrdila hovorkyňa premiéra Eduarda Hegera: "Predseda vlády Eduard Heger túto tému otvorí dnes na rokovaní koaličnej rady. O jej záveroch tak budeme informovať neskôr," píše tlačový odbor Úradu vlády SR.

Strana Sloboda a Solidarita svoj krok oznámil cez tlačovú správu. "Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa. Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku," uviedol predseda SaS Richard Sulík.


Odišla LEGENDA: Politici spomínajú na Milana Lasicu (†81)! Zomrel tak, ako žil... s piesňou v srdci


Liberáli chcú vyhlásiť štátny
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

V zaužívaný deň štátneho smútku býva pravidlom, že sa štátna vlajka spustí na pol žrde, a to nie len pre ňu. Ide aj o ďalšie vlajky napríklad ak hovoríme o samosprávnych krajoch, mestách či obciach...

Liberáli chcú vyhlásiť štátny
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Za ľudí sa chce rozprávať o spôsobe uctenia si Lasicu

"Milan Lasica bezpochyby patril k najväčším osobnostiam kultúrno spoločenského života na Slovensku. Nie je generácia, ktorá by ho nepoznala, alebo sa nestretla s jeho tvorbou. Budeme sa s našimi partnermi v rámci koalície rozprávať, ako si ho môže naša krajina, ktorá bola jeho domovom aj pôsobením, uctiť na jeho poslednej rozlúčke," reagovala na SaS pre Topky strana Za ľudí.

Tlačová konferencia strany Za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Herec Milan Lasica včera poslednýkrát vydýchol na vlastných doskách v štúdiu L+S, kde účinkoval na oslave jubilejného 20. ročníka vzniku zoskupenia Bratislava Hot Serenaders. Po troch "klaňačkách" nečakane odpadol a už sa ho nepodarilo oživiť.

Liberáli chcú vyhlásiť štátny
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: úmrtieŠtátny smútokMilan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu