Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS v kráľovskej rodine! Princ Charles má pozitívny test

Princ Charles Zobraziť galériu (5)
Princ Charles (Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Princ Charles, najstarší syn kráľovnej Alžbety II. a následník britského trónu, má koronavírus. Informovali o tom britské médiá s odvolaním sa na agentúru AP. Momentálne sa nachádza na kráľovskom panstve v Škótsku, kde je v domácej samoizolácii. Správu budeme aktualizovať.

Princ z Walesu podľa oficiálneho vyhlásenia jeho úradu vykazuje mierne príznaky ochorenia. Napriek všetkému je v dobrom zdravotnom stave. Uplynulé dni vykonáva svoje pracovné povinnosti z domu ako zvyčajne. Jeho manželka Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu, sa tiež podrobila testom. Jej výsledky boli negatívne.

Prečítajte si aj: Kráľovská smoliarka Beatrice: Najprv svadba bez hostí a teraz... Odklad o rok!

Princ Charles a Camilla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Podľa vyjadrenia nie je možné zistiť, od koho sa šľachtic nakazil. Dôvodom je veľké množstvo ľudí, s ktorými sa stretol počas vykonávania svojich povinností za posledné týždne.

Podávaniu rúk sa vyhýbal

Na sociálnej sieti sa už pred dvoma týždňami objavilo video, ktoré zachytáva princa Charlesa v neobvyklej situácii. Vzhľadom na hrozbu sa evidentne, ako aj všetci navôkol neho, vyhýbal podávaniu rúk. Rúško ale na jeho tvári chýba.

Kráľovská rodina v strachu

Britský Daily Mail len nedávno informoval, že jedna z asistentiek kráľovnej bola pozitívne testovaná na koronavírus. Keďže pracovala v hlavnom sídle v čase, keď sa tam ešte nachádzala aj jej výsosť s manželom Filipom (98), vzniká dôvod na obavy. A to aj napriek tomu, že nie je známe, či vôbec asistentka prišla za posledné obdobie do priameho styku s panovníčkou.

KORONAVÍRUS v kráľovskej rodine!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Medzičasom sa šľachtici v pokročilom veku presunuli mimo Londýna. Smerovať mali do Windsorského paláca. Nie je však známe, ako dlho tam zostanú. Vzhľadom na pandémiu sa bude meniť aj rozvrh povinností kráľovnej. V prípade viacerých podujatí už ohlásili ich zrušenie.

Johnson mení taktiku

Podľa posledných správ je v krajine nakazených vyše 8000 ľudí. Ochoreniu COVID-19 v Spojenom kráľovstve celkovo podľahlo 422 nakazených. Premiér Boris Johnson ale spočiatku napriek varovaniam zo zahraničia žiadal obyvateľov, aby zostávali doma a umývali si ruky. No prísnejšie opatrenia chýbali. Pracovalo sa s teóriou kolektívnej imunity.

Britský premiér Boris Johnson
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Simon Dawson)

KORONAVÍRUS Britská vláda nariadila obmedzenie pohybu osôb na tri týždne

Už po pár dňoch ale vláda zmenila svoj postoj. V pondelok nariadila obmedzenie pohybu osôb na obdobie troch týždňov. Johnson sa vyjadril, že koronavírus je podľa neho najväčšou hrozbou, akej jeho krajina čelila za posledných niekoľko desaťročí. 

Viac o téme: Veľká BritániaPrinc CharlesKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu