Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pýcha Fekišoviec bola fuč: FOTO Dopravnú značku zrejme niekto ukradol, polícia varuje

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/Tour de svet - Lacné cestovanie)

FEKIŠOVCE – Dedinka má síce len okolo 300 obyvateľov, no už ju pozná celá republika. Reč je o Fekišovciach, kde cestovný ruch od januára lámal rekordy. Návštevníci sa so širokými úsmevmi fotili pred dopravnou značkou, ktorú prednedávnom podľa miestnych a Košického samosprávneho kraja niekto ukradol.

Nebyť dvojhodinového záznamu z ustanovujúceho rokovania obecného zastupiteľstva, o malebnej dedinke Fekišovce na východe Slovenska by vedel len málokto. Spomínané video zo začiatku januára pohltilo sociálne siete a stalo sa terčom satirických vtipov.

Z Fekišoviec sa tak zo dňa na deň stal turistický hit. Ľudia dokonca stáli v 15-minútových kolónach, aby sa odfotili pri značke. Šancu si nenechali ujsť ani Ľubomír Galko s kolegami, ktorí v rámci ciest po východnom Slovensku absolvovali diskusie v niekoľkých mestách. „Zbierame skúsenosti v rôznych kútoch Slovenska. Sú neoceniteľné,“ okomentoval Galko svoju snímku z 11. januára na svojom Facebooku.

Pýcha Fekišoviec bola fuč:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko)

No tí, ktorí do obce zavítali v uplynulých dňoch, boli zrejme veľmi sklamaní. Lebo dopravná značka nesúca názov obce niekoľko dní chýbala.

Hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja Anna Činčárová pre Topky.sk doplnila, že „na základe stavu zostávajúcej časti dopravnej značky – nosníka a spojovacieho materiálu, predpokladáme, že tabuľu niekto úmyselne odmontoval.“

Zároveň potvrdila, že Správa ciest Košického samosprávneho kraja objednala novú značku u dodávateľa. „Dopravná značka bola osadená už včera večer,“ doložila. 

Dopravná značka vo Fekišovciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)


Čítajte aj: Fekišovce turistickým centrom? FOTO Pred obcou sú kolóny, posilnia autobusy, návštevy politikov


Aj domáci majú zato, že ju niekto ukradol. No ak by ju chcel niekto odcudziť znova, môže mať problém so zákonom. „Ak vyčíslená škoda presiahne sumu 266 eur, bude vec postúpená do trestného konania,“ povedala policajná hovorkyňa pre tvnoviny.sk.

Návštevníci si môžu na obecnom úrade kúpiť suveníry s názvom obce, pohľadnice či magnetky, o ktoré je podľa Miloslavy Fedorovej, starostky Fekišoviec, veľký záujem.

Dopravná značka vo Fekišovciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Viac o téme: KrádežTabuľaFekišovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu