Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nečakaný zvrat vo Fekišovciach: Po trapase s VIDEOM starostky sa začali diať veľké veci

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/Obec Fekišovce)

FEKIŠOVCE - Vzbura vo Fekišovciach? Zdá sa, že poslanci si nedali skákať po hlave. Štyria z piatich poslancov sa vzdali mandátu, pretože sa nevedeli dohodnúť s dlhoročnou starostkou Miloslavou Fedorovou. Dôvodom zloženia mandátu je fakt, že starostka s nimi odmietla komunikovať.

Podľa informácií TV Markíza je obec Fekišovce bez poslancov. Štyria zložili svoj mandát tento týždeň v stredu. Poslanci sa vyjadrili vo videu. Skončili Mária Harabinová, Stanislav Štefanič, Jozef Sabo a Peter Veseliny. Jozef Ostrožnický známy ako „Ďoďo“ vo svojej funkcii ostal.

Starostka s nami nekomunikovala

Dnes už bývalí poslanci Fekišoviec uviedli aj dôvod toho, prečo odchádzajú. Podľa ich slov s nimi starostka Miloslava Fedorová nekomunikovala o situácií, ktorá vznikla po medializiácii videa. „Iba cez médiá obhajovala svoj pohľad na vedenie obce a svoje správanie. Ako sme videli, pre médiá sa vyjadrila, že má podporu u dvoch tretín občanov obce. Z jej vyjadrení vyplýva, že z postu starostky obce Fekišovce neodstúpi,“ uviedli exposlanci vo svojom vyjadrení. 

Nečakaný zvrat vo Fekišovciach:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Tour de svet - Lacné cestovanie)


Hviezdna starostka z Fekišoviec: FOTO Tvrdá reakcia na jej správanie, podnet na prokuratúru


Zvýšilo sa napätie v obci

„Počas tohto obdobia sa výrazne zvýšilo napätie v obci. Na základe toho sme dospeli k záveru, že pre upokojenie situácie a ďalšieho fungovania v obci sme sa rozhodli uvoľniť svoje posty ďalším poslancom, ktorí na čele s pani starostkou povedú úspešne obec počas funkčného obdobia,“ uviedli vo videu pre televíziu. 

Nečakaný zvrat vo Fekišovciach:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Obec Fekišovce)

Obec Fekišovce sa na Slovensku preslávila potom, čo sa na internete objavilo video z ustanovujúceho zasadnutia obce. Opätovne zvolená starostka Miloslava Fedorová sa k poslancom správa ako učiteľka na základnej škole k svojim žiakom. Video sa stalo virálnym po tom, ako ho zdieľala satirická stránka Zomri, ktorá z vyše dvojhodinovej schôdze spravila výber toho najlepšieho.

Poslancov nútila spievať hymnu

Starostka núti poslancov na začiatku zastupiteľstva spievať slovenskú hymnu, vysmieva sa im, že nepoznajú slová, pritom ich sama nevie. To však nie je všetko. Na poslancov kričí a nepustí ich k slovu. Napriek tomu, že z videa je zrejmé, že sa v obci poznajú a tykajú si, vyžaduje, aby ju poslanci oslovovali "pani starostka". Obec sa tak v priebehu pár hodín stala zrejme najslávnejšou na Slovensku. Miloslava Fedorová  je starostkou Fekišoviec štvrté volebné obdobie, obec vedie od roku 2006.

V minuloročných komunálnych voľbách zvíťazila so ziskom 52,9 percenta hlasov. Celkovo ju volilo 81 obyvateľov obce. Jej protikandidát Ľubomír Petraš (Progresívne Slovensko) získal o deväť hlasov menej. Viac hlasov ako starostka však získali dvaja kandidáti na poslancov – Stanislav Štefanič (91, Doma Dobre) a Jozef Sabo (89, OĽaNO).

Viac o téme: FekišovceObecné zastupiteľstvoMiloslava Fedorová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu