Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragická smrť dievčiny (†18) v autoškole: Počas skúšky uviazla na koľajniciach, inštruktor ušiel

Tínedžerke na železničnom priecestí zlyhal motor. Zobraziť galériu (2)
Tínedžerke na železničnom priecestí zlyhal motor. (Zdroj: YouTube/Waldi, Twitter/WypadkiDrogowe)

NOWY TARG – O fatálnom zlyhaní skúšobného komisára poľskej autoškoly s hrôzou diskutuje celá krajina. Komisár nechal uchádzačku o vodičský preukaz napospas osudu vo vozidle uviaznutom na železničnom priecestí. K tragédii došlo tak, že dievča nezastavilo pred dopravnou značkou stop a na koľajniciach jej zlyhal motor. Namiesto toho, aby jej komisár zachránil život, v kritickom momente ušiel. Vozidlo len s 18-ročným dievčaťom za volantom prevalcoval vlak. Celý incident je zachytený na videu.

Len 18-ročné dievča tragicky zahynulo vo štvrtok 23. augusta v poľskom meste Nowy Targ. Počas záverečnej skúšky v autoškole prehliadla značku stop pred železničným priecestím. Žiaľ, na koľajniciach jej zlyhal motor a následne do auta narazil vlak.  

Ako uvádzajú poľské médiá, na vine môže byť 62-ročný skúšobný komisár, ktorý v kritickom momente urobil niekoľko zásadných chýb. Uchádzačka o vodičský preukaz totiž nerešpektovala dopravnú značku stop a komisár mal pohotovostne prebrať kontrolu nad riadením a vozidlo pred železničným priecestím zastaviť.

Vystresovaná uchádzačka vošla na priecestie, kde jej zlyhal motor. Komisár vystúpil a začal mával na rušňovodiča. Dievčina sa medzitým pokúšala znova naštartovať. Žiaľ, namiesto toho, aby sa skúšobný komisár sústredil na záchranu jej života a urýchlene vodičke odopol bezpečnostný pás a prikázal jej, aby opustila auto, ju nechal napospas osudu. Komisár ušiel a dievča náraz vlaku neprežilo.

Celý incident už vyšetruje poľská polícia, ktorá má k dispozícii aj kamerový záznam. Voči komisárovi začala stíhanie za spôsobenie mimoriadne závažnej dopravnej nehody s následkom smrti.              

Viac o téme: VlakPoľskoSmrťAutoškola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu