Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MEGA úlovok polície: VIDEO Cez tunel pod reštauráciou pašovali drogy, celý kartel prezradilo šéfovo auto

Cez tunel medzi USA a Mexikom sa pašovali drogy. Zobraziť galériu (4)
Cez tunel medzi USA a Mexikom sa pašovali drogy. (Zdroj: Twitter/ABCLiz)

SAN LUIS - Pod opustenou reštauráciou rýchleho občerstvenia KFC sa ukrýval tajný tunel, cez ktorý sa pašovali stovky kilogramov drog do USA. Polícia ho odhalila vďaka bežnej kontrole vozidla Jesusa Ivana Lopeza Garciu, ktorý v minulosti pobočku v San Luis prevádzkoval. Policajt v jeho vozidle našiel drogy. Zatknutie viedlo k prehliadke jeho domu a reštaurácie, kde agenti našli skrytý tunel smerujúci do domu v Mexiku.

Americká pohraničná stráž vďaka rutinnej kontrole vozidla odhalila 180 metrov dlhý tunel, cez ktorý sa pašovali stovky kilogramov drog, najmä methamphetaminu, kokaínu a heroínu. Minulý týždeň o tom informovali americké úrady. Tunel bol objavený pod hranicami amerického štátu Arizona a Mexika. 

Podzemný tunel sa nachádza v hĺbke cca 6,7 metra a jeho šírka má približne meter. Drogy sa cez tunel pravdepodobne pašovali pomocou lana, na ktoré bol napojený menší kontajner alebo debnu. 

V súdnom dokumente sa píše, že policajt z oddelenia San Luis spozoroval automobil Jesusa Ivana Lopeza Garciu. Policajt vozidlo zastavil a vykonal bežnú prehliadku. V prívese našiel drogy. „Agenti ministerstva pre vnútornú bezpečnosť odstránili z prívesu dva boxy. Nachádzalo sa v nich 239 balíčkov so 118,65 kilogramami methamphetaminu, 6,4 kilogramami kokaínu, 13,65 kilogramami bieleho heroínu, 6,25 kilogramami hnedého heroínu a 3,1 kilogramami fentanylu,“ píše sa v oficiálnej správe. Špeciálny agent z HSI Scott Brown zdôraznil, že tri kilogramy fentanylu znamenajú asi tri milióny dávok.

Cez tunel medzi USA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/ABCLiz)

V dokumentoch sa tiež uvádza, že Lopez bol niekoľkokrát videný ako z budovy vynáša balíčky. Aktuálne sedí vo federálnej väzbe bez možnosti prepustenia na kauciu.

Vchod do 180 metov dlhého tunela je z bývalých priestorov reštaurácie rýchleho občerstvenia KFC v San Louis. Pašeráci vchádzali cez kuchyňu a vychádzali z neho priamo v obývačke jedného z domov, ktoré sa nachádzajú na hraniciach s Mexikom.

Cez tunel medzi USA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/ABCLiz)

Americká polícia zadržala aj majiteľa budovy, v ktorej sa nachádzajú priestory bývalej reštaurácie. Vlastník čelí podozreniu z podpory pašerákov drog. Zahraničné média doposiaľ neinformovali, či už majiteľ objektu vypovedal. Ďalšie tvrdé drogy objavili policajné psy, a to v aute v blízkosti tunela. 

Cez tunel medzi USA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/ABCLiz)

Stanica BBC pripomenula, že v roku 2016 bol mexickou políciou objavený podobný tunel, ktorý MAL Až 800 metrov a viedol z obytného domu v mexickej Tijuane k priemyselnému objektu na južnom predmestí amerického San Diega. Podľa polície sa cez neho pašovala najmä marihuana a kokaín.  

Viac o téme: USAMexikoTunelDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu