Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Revolučná sexuálna novinka na školách: Žiaci zistia, čo je klitoris! Dostanú pomôcku na FOTO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Foto: Vimeo)

PARÍŽ - Francúzski žiaci sa budú učiť o ženskej rozkoši pomocou tej najpraktickejšej príručky na svete, a to prostredníctvom vytlačeného 3D modelu klitorisu. Francúzska vedkyňa Odille Fillodová v spolupráci s dielňou FaB Lab v Paríži vytvorila 3D model klitorisu, centra genitálneho potešenia, ktoré je čiastočne prekryté pyskami.

Od septembra sa majú začať na francúzskych základných a stredných školách používať na vzdelávanie mládeže Fillodovovej sochy, ktoré budú slúžiť na vyučovanie biológie venovanej ženskej rozkoši. "Ženy dostávajú erekciu, keď sú vzrušené. Nie je to ale viditeľné, pretože väčšia časť klitorisu je skrytá," povedala Fillodová. "Chcela som poukázať nato, že sa muži a ženy v podstate nelíšia." Žiaci sa budú učiť, že klitoris je z rovnakého tkaniva ako penis. Líšia sa iba v tom, že väčšina erektilného tkaniva klitorisu je ukrytá vo vnútri. "Je dôležité vedieť a nezamieňať si ekvivalent penisu, ktorým nie je pošva, ale práve klitoris," dodáva.
 
Revolučná sexuálna novinka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Vimeo)
Ľuďom bolo často odopierané sa informovať a skúmať biológiu ženskej rozkoše, či dokonca ženskú anatómiu všeobecne. Americký učiteľ v Michigane bol začiatkom tohto roku za vyslovenie slova vagína, ktoré odznelo na prednáške dejín umenia, vyhodený zo zamestnania. Tieto zákazy udržujú sexuálnu nerovnosť, ako je napríklad skutočnosť, že heterosexuálne ženy majú často oveľa menej orgazmov, ako ich partneri. 
 
Revolučná sexuálna novinka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Vimeo)
Jediný spôsob, ako učiť deti o tom, že všetci ľudia sú si rovní, je hovoriť o ženskej sexualite otvorene. V Holandsku a vo Francúzsku sa deťom v predpubertálnom veku ponúka sexuálna výchova. Ukázalo sa to byť efektívne v boji proti zneužívaniu detí. Holanďania začali so sexuálnou výchovou už v škôlke. 
 
Revolučná sexuálna novinka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Vimeo)
Pre starších študentov je poučenie o klitorise veľmi nápomocné. Hlavne pre posilnenie mladých žien, cítiť sa istejšie vo vlastnej sexualite. "Francúzsko má povesť sexuálne sofistikovanej krajiny, často sa ale hovorí iba o mužskej sexualite," vyslovila sa Fillodová. Verí, že študentky po získaní širšieho obzoru lepšie pochopia vlastné orgány. 
 
Klitoris
Viac o téme: ŽenaSexuálna výchovaKlitoris
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu