Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEÁ, po ktorých sa prepadnete od hanby: Sexuálna výchova detí v Nórsku, bez cenzúry

Ukážka zo vzdelávacieho videa Zobraziť galériu (4)
Ukážka zo vzdelávacieho videa (Zdroj: Youtube/NRK)

OSLO - Vysielanie nórskej televízie určené deťom by u nás zožalo vlnu kritiky. Hoci je cieľom edukačných videí oboznámenie neplnoletých s vývinom ľudskej sexuality, v divákoch sa pri ich sledovaní prebúdza akýsi zvláštny pocit zahanbenia. Hoci nejde o žiadne porno, príliš intímny pohľad na ľudské telo môže byť pre niekoho poburujúci. Upozorňujeme, že videá nie sú vhodné pre neplnoletých divákov.

Edukačné videá sexuálnej výchovy nakrúcal nórsky štáb v detských šatniach. Moderátorka programu deťom podrobne a názorne vysvetlila, ako vyzerá nahé ľudské telo – na dobrovoľníkoch. Vagínu a penis môžu vidieť úplne zblízka, cez celú obrazovku. Takisto sa dozvedia, koľko krvi žena stratí pri menštruácii a ako vyzerajú mužské spermie pod mikroskopom. Slovenských divákov možno zarazí otvorenosť, s akou kanál NRK pristúpil k ľudskej sexualite. Nie sú videá až príliš explicitné a pochopia odkaz o puberte a dospievaní deti správne?

Revolučná sexuálna novinka na školách: Žiaci zistia, čo je klitoris! Dostanú pomôcku na FOTO

VIDEÁ, po ktorých sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/NRK)

VIDEÁ, po ktorých sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/NRK)

VIDEÁ, po ktorých sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/NRK)

Podľa nórskych médií nebolo cieľom televízie divákov šokovať, ale názorne, na ľudských modeloch im vysvetliť, ako sa telo dieťaťa mení na dospelého človeka. Videá odvysielané nórskou štátnou televíziou nemajú žiadne vekové limity. Podľa tvorcov nemôže séria vzdelávacích videí nikomu ublížiť, preto nie sú potrebné žiadne obmedzenia.

UPOZORNENIE: Videá nie sú vhodné pre neplnoletých divákov.

Viac o téme: Sexuálna výchovaNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu