Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sexi aktivistka so slovenskými koreňmi pritvrdila: VIDEO S vagína boxom putuje po Európe

Vagina box Zobraziť galériu (4)
Vagina box (Zdroj: YouTube)

DüSSELDORF - Švajčiarska umelkyňa a psychologička so slovenskými koreňmi Milo Moiréová sa rozhodla bojovať za práva žien zvláštnym spôsobom. Po uliciach mesta sa prechádzala so škatuľou na prsiach a bokoch a nechala okoloidúcich, aby sa jej po dobu pár sekúnd dotýkali.

Milo sa rozhodla pre tento spôsob boja za práva žien po tom, čo minulý rok došlo vo viacerých nemeckých mestách k masívnym útokom na ženy. V rámci tohto protestu a boja, sa na námestí pred katedrálou v Kolíne nad Rýnom prechádzala nahá a v rukách držala transparent s nápisom: "Respetadnos! My nie sme väzňami, dokonca ani keď sme nahý!" Jej slová sa stali posolstvom a rozšírili sa do miest ako Düsseldorf, Amsterdam či Londýn.

VIDEO Sexi hráčka vyfasovala zákaz: Počas živého vysielania vraj odhalila svoju vagínu

Umelkyňa sa po týchto mestách prechádzala so škatuľou na hrudníku alebo na bokoch. Malý otvor umožňoval okoloidúcim, aby sa dotkli najintímnejších partií ženského tela. V Düsseldorfe mali ľudia možnosť siahnuť po jej prsiach, v Londýne využila druhú možnosť a prechádzala sa po uliciach s takzvaným "Vagina boxom".

Sexi aktivistka so slovenskými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

V Londýne vyvolala svojím experimentom rozruch. Švajčiarska umelkyňa bola zatknutá a prinútená zaplatiť pokutu. "Asi po 50 minútach od začiatku mojej akcie prišlo niekoľko policajtov a oznámili mi, že som zatknutá z dôvodu exhibicionizmu. Vo väzení som strávila 24 hodín. Pustili ma až keď som zaplatila pokutu vo výške 1300 eur," vyjadrila sa Milo pre média. Kontroverzné britské úrady sa s ňou nemaznali a pochopenie nenašla. "Sudca nerozumel, že išlo o umenie. Nepochopil myšlienku ani zámer," dodala Milo.

Sexi aktivistka so slovenskými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Ku tomuto činu ju prinútili útoky páchané na ženách v Kolíne nad Rýnom. "Chcela som len, aby si každý uvedomil, že žena nie je obeť sexuality. Chcela som, aby ľudia pochopili, že ženy majú taktiež svoju sexualitu rovnako ako muži," vysvetlila. V rukách zároveň držala megafón, cez ktorý ľudí vyzývala k dotknutiu jej nahých partií. "Som tu za práva žien, pretože máme rovnaké sexuálne práva ako muži. Vrátane právo rozhodnúť, kedy chceme, aby sa nás niekto dotkol a kedy nie!"

Sexi aktivistka so slovenskými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Kontakt s jej prsiami a vagínou trval pri každom iba 30 sekúnd. Skúsilo to niekoľko mužov ale aj žien. Ľudia sa pritom pozerali Milo do očí, oznámili mi, čo robia a ja som im prezradila svoje pocity. "Mohla som im povedať, či sa mi to páčilo alebo nie. Bez pohľadov by ľudia nevedeli, či hovorím pravdu."

Milo je presvedčená že, nahota, sexualita a všetko s tým spojené je aj v dnešnej dobe stále tabu téma. Pričom ako sama tvrdí, sex nemusí byť odsudzovaný. Treba však rozlišovať násilie a naozajstnú krásu v tomto prípade ženskej sexuality. Nie je to nič neprirodzené, odsudzujúce ale je to krásne. 

Viac o téme: ŽenyUmelecSexualitaVagína boxMilo moire
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu