Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sexknižka pre škôlkarov vyvolala pobúrenie: Detailné FOTO radí, ako sa má súložiť!

Kontroverzná knižka pre deti Zobraziť galériu (6)
Kontroverzná knižka pre deti (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Dokonalý manuál o sexe pre malé deti! Kontroverzná knižka o sexe pre malé deti vyvolala emotívne reakcie. Vydali ju ešte pred niekoľkými rokmi, no v týchto dňoch koluje po Facebooku, kde sa k nej vyjadruje množstvo ľudí. A zareagovala aj Aliancia za rodinu, na ktorú tvrdo zaútočil Inštitút ľudských práv. Požiadali sme o reakciu aj ministerstvo školstva, toto je ich odpoveď!

Kniha bola vydaná v roku 2009, no verejná diskusia pokračuje dodnes. Mnohí ju považujú za zvrátenú a chceli by ju zakázať. Podľa odporcov sú v knižke absolútne nevhodné obrázky pre maloletých a navyše vulgárne napísané.

"Je nevyhnutné, aby muž a žena dosiahli pri pokuse o vyvrcholenie (orgazmus), aby muž vnikol penisom do pošvy ženy a tam vystrekol semeno (ejakuloval)," píše sa pri obrázku súložiacom páru.

Sexknižka pre škôlkarov vyvolala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Aliancia za rodinu zavesila na svoj profil fotky z knihy, kde sa pýtala ľudí na názor. "Nie je lepšie, keď sa o sexualite a citlivých témach s deťmi porozprávajú tí, ktorí ich najlepšie poznajú a ktorým deti dôverujú, teda rodičia? Áno, vyžaduje si to zrelosť a odvahu, no na to tu rodičia sú a práve oni majú dieťaťu pomôcť pochopiť krásu skutočnej lásky bez rizika, že k nemu informácie prídu nevhodnou formou a obsahom," napísali na Facebooku.

 

 

Zaregistrovali ju aj z Inštitútu ľudských práv. Tí zaútočili na "bojovníkov za rodinu" s tým, že Aliancia používa lož ako pracovnú metódu. "Lož ako pracovná metóda bojovníkov "za rodinu"? Internetom šíria zvesti o "učebnici sexu pre škôlkarov", stačí sa však pozrieť na zadnú stranu obalu a zistíme, že je určená PRE RODIČOV a starých rodičov ratolestí vstupujúcich do puberty. Obsahuje textové časti (odkedy vedia škôlkari/ky čítať?), vyšla v roku 2009, no doteraz sa v žiadnej skôlke neobjavila," napísali ľudskoprávni aktivisti.

 

Opýtali sme sa preto ministra školstva, čo si o tejto knižke myslí a či patrí do výbavy škôlok. Sexuálna výchova vraj nie je v obsahu vzdelávania pre škôlky. "Téma sexuálnej výchovy ako taká nie je začlenená do obsahu štátneho vzdelávacieho programu pre materské školy. Deti v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu dostávajú iba informácie o rodine, rodinných vzťahoch, narodení dieťaťa – súrodenca. Ich súčasťou v žiadnom prípade nie sú sexuálne témy v takej podobe, ako ich prináša uvedená knižka," odpovedali nám.

Sexknižka pre škôlkarov vyvolala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Ministerstvo tiež tvrdí, "že v databáze materiálnych didaktických prostriedkov, ktorým bola udelená odporúčacia doložka sa uvedená publikácia nenachádza. Zároveň sme prezreli aj dostupnú dokumentáciu k doložkám – s rovnakým výsledkom – je teda z našej strany nemožné sťahovať niečo, čo v zozname ani nie," zareagovalo ministerstvo.

Sexknižka pre škôlkarov vyvolala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Sám minister Pellegrini sa však s nami nepodelil o svoj názor. "Nie je v našej kompetencii hodnotiť knihu, ktorú sme ani nevydali a ani jej neudelili žiadnu odporúčaciu doložku a nie je začlenená do obsahu štátneho vzdelávacieho programu," dodala hovorkyňa Beáta Dupaľová-Ksenzsighová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu