Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mojsejová už mala ísť na slobodu... Po dnešku je všetko inak!

Nora Mojsejová zostáva aj naďalej vo väzbe. Zobraziť galériu (3)
Nora Mojsejová zostáva aj naďalej vo väzbe. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Jej nádej zhasla! Nora Mojsejová (55) čakala niekoľko týždňov na rozhodnutie Krajského súdu v Košiciach, ktorý mal rozhodnúť, či verdikt Okresného súdu o prepustení z väzby na slobodu z 22. novembra potvrdí. Prokurátor sa totiž proti tomuto rozsudku odvolal a dnes Krajský súd prokurátorovi vyhovel. To znamená, že Nora bude tráviť blížiace sa vianočné sviatky za mrežami.

 „Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie súdu prvého stupňa o prepustení Eleonóry M. z väzby na slobodu. Krajský súd neprijal písomný sľub obvinenej na nahradenie väzby, ani návrh obvinenej na nahradenie väzby dohľadom probačného úradníka,” informovala nás hovorkyňa košických súdov Marcela Galová.

Košická podnikateľka je vo väzbe už od 3. septembra. V júni tohto roku ju obvinili z daňových podvodov, ktorými vraj spôsobila škodu za takmer 1,5 milióna eur.

Keďže podľa vyšetrovateľov existovali dôkazy o tom, že Mojsejová ovplyvňovala na slobode niektorých svedkov, navrhli väzbu. Dokonca jedna zo spoluobvinených tvrdila, že sa jej podnikateľka vyhrážala, a tak mala obavy. Na základe týchto skutočností bola podnikateľka umiestnená do väzby.

Prvýkrát o prepustenie žiadala už v septembri, ale túto žiadosť súd zamietol. Až druhýkrát bola úspešná. Okresný súd vo svojom odôvodnení uviedol, že i keď dôvody na väzbu trvajú, na slobode bude Mojsejová musieť strpieť viaceré obmedzenia. Mala byť pod dohľadom probačného úradníka, mala zákaz opustiť republiku a stretávať sa s ostatnými obvinenými. O ďalšie prepustenie môže opäť požiadať až o 30 dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu