Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gól v Mojsejovej škandále: V miliónovej kauze lietajú aj známi imitátori Abby!

Členovia kapely majú byť namočení v podvodoch aj s Mojsejovou
Členovia kapely majú byť namočení v podvodoch aj s Mojsejovou (Zdroj: Abbashow Live)

KOŠICE - Koncerty im nestačili? Hudobná revivalová kapela Abbashow Live, ktorá sa na Slovensku preslávila spievaním piesní známeho švédskeho kvarteta Abba, si mala popri vystúpeniach privyrábať aj nelegálnou činnosťou. Svedčia o tom obvinenia, ktoré voči všetkým štyrom členom vzniesla polícia. Ide pritom o rovnaký prípad, za ktorý skončila v base aj košická podnikateľa Nora Mojsejová.

Helena D., jej manžel Donald D., Ladislav V. a Petra M. z Abbashow Live boli podľa polície súčasťou podvodného reťazca, ktorí obral štát na daniach o milióny. Na jeho vrchole mala byť podnikateľka Nora Mojsejová a práve ona údajne rozdávala príkazy a ostatným obvineným radila, ako na daňových úradoch vystupovať. Informoval o tom denník Korzár.

Členov skupiny polícia obvinila zo zločinu neodvedenia dane a poistného, obe ženy aj zo skrátenia dane a poistného. Zatiaľ sú stíhaní na slobode. Helena D., ktorá v kapele vystupuje ako Anni Frid, mala na pokyn Mojsejovej vyhotovovať fiktívne faktúry, dodacie listy aj pokladničné doklady a tie potom odovzdávala konateľom firiem. Jej manžela Donalda alias Bennyho z Abby vinia z toho, že si ako konateľ svojej firmy v Košiciach s pripravenými dokladmi od manželky neoprávnene uplatnil vrátenie DPH. Vyšetrovateľ v tomto prípade vyčíslil škodu na vyše 15 miliónov slovenských korún.

Petra M. imitujúca speváčku Agnethu mala ako konateľka firmy v Banskej Bystrici dokladmi potvrdiť dodanie tovaru a vyplatenia faktúr, ku ktorému podľa polície vôbec nedošlo. Takýmto spôsobom sa mala na daniach obohatiť o vyše 2,7 milióna slovenských korún. Štvrtý člen Ladislav V. vystupuje v prípade ako konateľ firmy v Košiciach sídliacej na tej istej ulici, ako firma Donalda D. Dokladmi vyrobenými s pomocou ďalších obvinených si mal niekoľkokrát neoprávnene uplatniť vrátenie DPH.

Daňový úrad mu aj po kontrole vyplatil len časť. Podľa polície došlo ku škode vo výške viac ako 7,3 milióna slovenských korún. Dvaja z kapely, Petra M. a Donald D. sú stíhaní aj v iných trestných konaniach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu