Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšia rana pre Noru Mojsejovú: Valí sa to na ňu z každej strany!

Nora Mojsejová čelí ďalším obvineniam. Zobraziť galériu (4)
Nora Mojsejová čelí ďalším obvineniam.

KOŠICE – Opäť problém! Známa košická podnikateľka Nora Mojsejová (55), ktorá je už od septembra vo vyšetrovacej väzbe, má na krku ďalšie obvinenie z daňových podvodov.

Nora Mojsejová bola v júni minulého roka obvinená z daňových podvodov, ktorými vraj spôsobila škodu za takmer 1,5 milióna eur. Najnovšie k týmto deliktom pribudlo ďalšie obvinenie súvisiace s daňovými podvodmi.

Do čerstvej kauzy má byť spoločne s podnikateľkou namočený aj istý košický exekútor. „Obvinenie spočíva v tom, že Eleonóra M. po predchádzajúcej dohode s Karolom M. v priebehu roka 2013 dala vystaviť v mene spoločnosti N.M. celkom 32 faktúr spolu s príslušnými dokladmi o úhrade napriek tomu, že k zdaniteľnému plneniu z týchto faktúr nedošlo. Karol M. tieto doklady zaúčtoval do svojho účtovníctva a na základe nich si uplatnil pre svoj úrad a pre úrad svojej dcéry Denisy R., tiež exekútorky, na daňovom úrade Košice neoprávnene odpočet DPH, čím spôsobil škodu vyše 17 000 eur. V terajšej fáze vyšetrovania nie je možné uvádzať žiadne ďalšie podrobnosti,” informoval nás hovorca Krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Nora Mojsejová je vo vyšetrovacej väzbe od septembra minulého roka. Keďže podľa vyšetrovateľov existovali dôkazy o tom, že ovplyvňovala na slobode niektorých svedkov, navrhli väzbu. Dokonca jedna zo spoluobvinených tvrdila, že sa jej podnikateľka vyhrážala a tak mala obavy. Na základe týchto skutočností bola podnikateľka umiestnená do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu