Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšia rana pre Noru Mojsejovú: Po tomto bude Versače nočnou morou!

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (4)
Nora Mojsejová

KOŠICE – Neradostné predvianočné obdobie prežíva Nora Mojsejová (55). Košická Okresná prokuratúra totiž na ňu v posledných dňoch podala žalobu, že spáchala obzvlášť závažný trestný zločin podvodu. Za ten jej hrozí 10 – 15 rokov väzenia. Prsty v tom má jej bývalý kamarát František Kabrheľ alias Versače. Väznenej podnikateľke tak ešte viac sťažil už tak nezávideniahodnú situáciu.

Nora Mojsejová stále čaká vo väzbe na verdikt košického krajského súdu. Ten má v najbližších dňoch rozhodnúť, či bude v prípade údajného neoprávneného obohacovania sa na daniach vyšetrovaná na slobode alebo stále za mrežami.

Medzitým však prišla ďalšia obžaloba. Tá sa týka sporu s bývalým Mojsejovej kamarátom  Františkom Kabrheľom alias Versačem. Ten jej mal podľa prokuratúry ešte 30. 12. 2008 požičať 25 700 000,- Sk (853 083,- €), pričom sa vraj dohodli na nereálne vysokých úrokoch.

Po jednaniach mali obaja podpísať zmluvy o vrátení dlžnej sumy. Podľa prokurátora však došlo len k požičaniu a vrátenie prostriedkov sa nekonalo. „V zmysle týchto zmlúv mala Eleonóra Mojsejová ako dlžník vrátiť veriteľovi istiny do 30.12.2009, čo však ani napriek opakovaným výzvam neurobila. Žiadne úroky nezaplatila, pričom už v čase podpisu predmetných zmlúv, vedomá si nedostatočnosti vlastných finančných zdrojov, konala v úmysle poskytnuté pôžičky veriteľovi nevrátiť. Poškodenému Františkovi Kabrheľovi tým spôsobila škodu vo výške 853 083,- €, teda, na škodu cudzieho majetku seba obohatila tým, že uviedla iného do omylu a spôsobila tak na cudzom majetku škodu veľkého rozsahu,” píše sa v odôvodnení štátneho zástupcu. Mojsejová je preto obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu podvodu, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu