Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Most-Híd ponúkal lyžiarom barack pálenku a cipes klobásu

Most-Híd ponúkal lyžiarom barack pálenku a cipes klobásu Zobraziť galériu (5)
Most-Híd ponúkal lyžiarom barack pálenku a cipes klobásu (Zdroj: SITA)

VALČA - Strana Most-Híd v rámci svojho turné mítingov po severnom Slovensku zamierila aj do Valčianskej doliny pri Martine, kde lyžiarom ponúkala "barack pálenku a cipes klobásu".

Predseda strany Béla Bugár sa na lyže nepostavil, naopak, martinský primátor a zároveň desiatka na kandidátke Mostu Andrej Hrnčiar si zasúťažil s volebnou 16-tkou na chrbte. "Predseda strany povedal, že správny Maďar nevie lyžovať, tak som mu chcel ukázať, že ako sa to robí. A poňali sme to aj tak trošku veselšie, keďže témou mojej kampane je slogan Bez predsudkov, tak podávame aj pravú maďarskú klobásu a pálenku,“ povedal Andrej Hrnčiar. "Ja som prvý a poslednýkrát stál na lyžiach v roku 1972. Vtedy ma za socializmu nenaučili lyžovať a od tej doby nemám na to ani čas, a aby som pravdu povedal, už ani tú pružnosť,“ dodal Béla Bugár.

Hrnčiar pôvodne zvažoval vážnu formu kampane postavenej na úspešnom martinskom projekte Transparentné mesto. "No po reakciách, keď som zverejnil svoju kandidatúru za stranu Most-Híd som sa rozhodol ju trochu odľahčiť a aby bola aj taká mierne vtipná. Ľudia hlavne na severnom Slovensku majú predsudky. Je globalizácia, žijeme v spoločnej Európe a to vlastenectvo by sa malo prejavovať inak a nie nenávisťou k niekomu. Ľudia kupujú čínsky textil, jedia maďarské klobásy a každý deň používajú veci, ktoré sa vyrábajú niekde inde. A preto sme možno tak trochu provokatívne chceli zapôsobiť na ľudí, že ak majú také predsudky, nech nejedia tú maďarskú klobásu či nepijú tú typickú barack pálenku,“ vysvetlil Hrnčiar, ktorý figuruje na kandidátke Most-Híd bez členstva v strane ako „nezávislý“ kandidát.

„Za bilbordmi a teda hodnotami pána Hrnčiara samozrejme stojíme aj my. Ak máš predsudky, tak to nejedz, nepi, nerob to. Je veľmi dôležité, aby sme nemali predsudky. To, že niekto má takú či onakú materinskú reč, ešte neznamená, že je horší ako ten, ktorý je príslušníkom väčšinového národa,“ dodal Bugár.

Tiež by vás mohlo zaujať: Dobrá lyžovačka za rozumnú cenu: Tieto strediská vás nesklamú!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu