Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Úplný bizár: Ruskí vojaci odhalili polohu svojich základní, Ukrajincom na to stačili ženské zbrane

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV – Ženy dokázali v histórii ľudstva zmanipulovať rozhodnutie nejedného vládcu. Ten, kto tvrdí opak, klame sám seba. Muži sú jednoducho voči ženským zbraniam častokrát bezmocní. Tie zaúradovali dokonca aj vo vojne na Ukrajine. Armádne velenie sa už dlhší čas pokúšalo odhaliť polohu ruských jednotiek. Nakoniec sa to vyriešilo veľmi rafinovane a s úspešným koncom.

Hackerská skupina známa ako "Hackyourmom" sa postarala o to, že poloha ruských jednotiek na Ukrajine už nebola utajená. Vďaka chatovaniu cez sociálnu sieť Facebook zmanipulovala nadržaných ruských vojakov, ktorí netušili, že na druhej strane nesedí žiadna krásna Ukrajinka. Ich túžba po sexe bola silnejšia ako racionálne zmýšľanie. 

Hackeri z menovanej skupiny sa na Facebooku a rôznych ruských sociálnych sieťach vydávajú za ruské a ukrajinské ženy, ktoré flirtujú cez chat. Následne sa im nepriamou cestou cez konverzáciu podarilo získať od nadržaných vojakov informácie, ktoré viedli k odhaleniu okupovaných území. Informácie mali hackeri následne poskytnúť ukrajinskej armáde, ktorej sa podarilo zneškodniť hneď niekoľko ruských základní. 

Úplný bizár: Ruskí vojaci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka, File)

Len využil situáciu 

Jeden z členov skupiny, Nikita Knysh, povedal, že Rusi chcú len sex. Ženám po internete posielajú samé nechutnosti, ktoré skrývajú za to, že sú praví bojovníci. "Keď som videl, ako komunikujú, hneď ma napadlo, že by sa to dalo využiť. Chcel som pomôcť svojej krajine. Neskôr ma to však pohltilo a snažil som sa hľadať ďalšie a ďalšie ruské základne. Podarilo sa mi to len vďaka ženským zbraniam. Nemal som žiadne super vybavenie ani šifrovacie programy. Niekedy je najlepšiou voľbou ta najjednoduchšia," vyjadril sa s pobavením. 

Úplný bizár: Ruskí vojaci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako dodal, na ruských zákonoch teraz vôbec nezáleží. Praktiky totiž podnikal aj na ruských sociálnych sieťach. Opiuera sa o skúsenosti z kybernetickej vojny. Jeho zbraň je teda sociálna sieť. "Hackyourmom" napísali špeciálny kód, vďaka ktorému sa z písania s ruskými vojakmi dostanú až k polohe, odkiaľ posielajú správy. Hoci nie je jasné, ktoré základne Knysh a 30-členný tím pomohli ukrajinskej armáde identifikovať, úrady sa dištancovali od pripisovania akejkoľvek zásluhy hackerom.

Viac o téme: OdhalenieFlirtHackeriRuské základneUkrajina v krízeVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu