Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Šéfkuchár Alžbety II. prezradil, ako kráľovná konzumuje banán: Pri tomto rituáli by vás porazilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein, Getty Images)

LONDÝN - Bývalý šéfkuchár britskej kráľovskej rodiny Darren McGrady vo svojej knihe Eating Royally poodhalil povinnú etiketu pri konzumácii niektorých jedál. Spôsob jedenia banánov jej veličenstvom kráľovnou Alžbetou II. sa vďaka TikTok videu stal obrovským hitom, hoci ho mnohí užívatelia považujú za zbytočne komplikovaný.

Život členov kráľovskej rodiny je do veľkej miery oklieštený pravidlami spoločenského správania. Tie ich okrem iného nútia meniť spôsob konzumácie niektorých jedál. Pokiaľ ide banány, tie zrejme všetci jedia rovnako - olúpu šupku a zahryznú sa do neho. V prípade kráľovnej to však nie je až také jednoduché. Ona totiž môže toto ovocie konzumovať iba s príborom. Vo svojej knihe to uvádza šéfkuchár Darren McGrady, ktorý pracoval pre kráľovskú rodinu v rokoch 1982 až 1993. Jej veličenstvo by podľa etikety pôsobilo veľmi nedôstojne, keby konzumovalo banán "ako opica". Keď teda Alžbeta II. dostane chuť na banán, musí najprv odrezať hornú a spodnú časť ovocia, potom nareže šupku z boku, a tak sa dostane k jej obsahu. 

@downtown_t This is how the queen would eat a banana นี่คือวิธีที่ควีนอังกฤษเสวยกล้วย credit: bbc/documentary owners 🍌 #queen #queenelizabeeth #etiquette #platinumjubilee #queenofengland #queenbirthday #royalfamily #bananas #howtoeat ♬ original sound - Downtown_t

Vďaka TikTok videu experta na etiketu Williama Hansona sa práve tento kráľovnin rituál stal obrovským hitom. Autor príspevku sedí pri stole s banánom, nožom a vidličkou a demonštruje, ako to robí hlava Veľkej Británie. Video nazbieralo množstvo lajkov, pričom viacerí užívatelia uviedli, že sú z takéhoto postupu zmätení. "Nešúpeme to ako primát, pretože my SME primáty," skonštatovala jedna osoba. "Rád by som videl, ako kráľovná jedáva durian, pitahayu alebo niečo také," napísal ďalší užívateľ. 

VIDEO Šéfkuchár Alžbety II.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Joe Giddens/Pool Photo via AP))

Je to určite zaujímavá otázka, ale nie je to jediný zvláštny fakt o jedle týkajúci sa jedálnička kráľovnej. Keďže nechce riskovať otravu jedlom, niektorým pokrmom sa jednoducho vyhýba. Na večeru si podľa McGradyho nikdy nedáva zemiaky, ryžu a ani cestoviny. 

Viac o téme: BanánEtiketaKráľovnáAlžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu