Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zaparkovali na pláži a odišli k moru, keď sa vrátili, zažili ŠOK: Dráma v Chorvátsku, na ktorú nezabudnú

Vodiči zaparkovali na pláži. Keď sa vracali, ich autá stáli vo vode.
Vodiči zaparkovali na pláži. Keď sa vracali, ich autá stáli vo vode. (Zdroj: Facebook/Prometne zgode i nezgode)

SOLARIS – Dovolenková sezóna je už v plnom. Pri mori by sme nemali zabúdať, že tu platia rovnaké fyzikálne zákony, ako všade na svete. Keď sa autom vyberieme až na pláž, takmer vždy je potom ťažké zaparkovať. Turisti si to potom šibnú na pláž. Zdesenie prichádza, keď sa vracajú domov.

archívne video

Vodič jazdil v Martine aj napriek trojnásobnému zákazu (Zdroj: Facebook/Polícía SR - Žilinský kraj)

Pokiaľ nie je niečo zakázané, určite sa nájde niekto, kto to vyskúša. Nie náhodou sa nezvykne parkovať priamo pri pobreží mora. Pokiaľ však neviete nájsť lepšie miesto, auto odstavíte pomaly kdekoľvek. Veď sú tam parkujú aj iné vozidlá a bolo tam ešte prázdne miesto, určite si poviete, že to bolo šťastie. Pri mori je to však skôr naopak. 

Príliv a odliv je pravidlene sa opakujúci proces, o ktorom sa na základnej škole učíme všetci. Kto by ale myslel na také niečo, keď je na dovolenke? Vodiči, ktorých automobily sa objavili v istom príspevku, na tento prírodný zákon určite pozabudli. Informuje o tom Jutarnij.

Domáci sa len pousmiali

Na sociálnych sieťach sa objavil príspevok, ktorý rozosmial nejedného sledovateľa. Vo Facebook skupine "Dopravné nehody" odfotil niekto na pobreží Solarisu pri Šibeniku v južnej časti Chorvátska úkaz, ktorý sa nevidí každý deň. Pobavil sa na tom každý okrem majiteľov vozidiel, pretože tie parkovali vo vode. 

 

Naši gosti parkiraju kad je oseka, ali ih iznenadi plima 😎 Solaris kod Šibenika

Posted by Prometne zgode i nezgode on Tuesday, August 1, 2023

Známa veta "keď nebude nikde miesto, zaparkujem to aj v mori," naberá v tejto situácii nový význam. Vodiči to samozrejme neodstavili v slanej vode. V čase príchodu tam žiadna nebola. Lenže tu sa dostávame k spomínanému prílivu, ktorá sa ukázal v plnej kráse. Domáci sa nad touto situáciou len pousmiali, pretože ako hovoria, toto je tu každý rok. 

Zábava pre sledovateľov

Samotný opis príspevku bol napísaný na veselej vlne: "Naši hostia tu parkujú počas odlivu, ale potom sú prekvapení, keď je príliv." Ľudia v komentároch pod príspevkom sa na tom poriadne zabávali. "Vzácne fotografie automobilov pijúcich vodu", alebo "takto to vyzerá, keď chcete ísť autom k moru". Ďalší komentujúci poznamenal, že vodiči sa asi v škole nenaučili, čo je príliv a odliv. Niekto iný poznamenal, že tieto modely sa už čoskoro budú predávať v bazáre ako zachovalé. 

Viac o téme: ParkovanieDovolenkaMoreLetoRelax PrílivChorvátskoSolaris pri Šibeniku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu