Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúci odkaz pre českého turistu, Chorváti mu to dali poriadne vyžrať: Idiot, tu sa neparkuje!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB – Veľa dovolenkárov sa dopravuje k moru aj autami. Cesta je síce príjemnejšia ako v autobuse, ale keď konečne dorazíte na pobrežie, musíte zaobstarať ešte parkovanie. Nie vždy sa totiž nájde voľné miesto a počas dovolenkovej sezóny je to ešte horšie, V Chorvátsku sa to domáci snažia už riešiť po svojom. Tentoraz bolo obeťou auto českého turistu.

Na sociálnej sieti Facebook sa v skupine Dopravné nehody objavila fotografia bočného predného skla automobilu, ktorá bola celá popísaná. Nápis síce tvorilo len päť slov, no jeho autorovi už zrejme došli nervy. Stálo tam v skomolenej angličtine napísané: "Český idiot, tu sa neparkuje!" pričom slovo "No" bolo zvýraznené v kruhu. 

 

Poruka turistima

Posted by Prometne zgode i nezgode on Saturday, July 22, 2023

Domáci Chorváti tak zrejme chceli poukázať na neriešiteľný problém s turistami, ktorí parkujú na vyhradených miestach. Ako uvádza denník Folder, podobná situácia nie je v letoviskách žiadnym prekvapením. Pod príspevok sa začali postupne kopiť vyjadrenia. "Áno, máš pravdu. Poďme teraz nadávať Čechom, z ktorých určite polovica žije v Dalmácii. Pravý chorvátsky patriot totiž vždy zaparkuje na správnom mieste. Hlavne, že má BMW," napísal niekto s dávkou sarkazmu. 

Vyjadril sa aj český turista

Ďalší sa dovolenkára dokonca zastal. "Robia len to, čo Chorváti," a dokonca sa vyjadril aj jeden Čech: "Česi si takýto prívlastok vôbec nezaslúžia. Na Jadran chodíme pravidelne, dokonca sme tu boli aj vtedy, keď ste bojovali o nezávislosť. Vždy sa snažíme správať s úctou k domácim. Inak, pokiaľ to bol odkaz pre Čecha, nemusíte ho písať v angličtine. Rozumieme vám celkom dobre, sme predsa všetci Slovania." 


 

Viac o téme: ParkovanieOdkazČeský turistaChorvátskoDalmácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu