Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia v Rusku: FOTO Dievčatá (†12,†12) sa za temných okolností zrútili z vrchu budovy

Varvara Vlasovová bola detskou modelkou. Zobraziť galériu (5)
Varvara Vlasovová bola detskou modelkou. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Detská modelka a jej kamarátka zomreli po páde z vrchu panelového domu v ruskom meste Samara po tom, čo sa objavili správy, že boli súčasťou on-line „skupiny smrti“ na sociálnej sieti.

Žena, ktorá skočila z piateho poschodia za dcérou, zomrela: Horor na plzeňskom sídlisku očami svedkov

Dvanásťročné dievčatá Varvara Vlasovová a Valeria Širšovová natočili krátke video a potom sa zrútili z vrchu 17-poschodovej budovy v Samare na juhozápade Ruska. Pred incidentom sa údajne obe usmievali, jedna z nich do kamery povedala "nočná mora" a potom sa začali smiať. Dievčatá boli spolužiačky z dobre situovaných rodín a označované ako vynikajúce študentky. Z budovy, v ktorej žila Varvara, úspešná detská modelka, padali 52 metrov.

Varvara Vlasovová
Zobraziť galériu (5)
Varvara Vlasovová  (Zdroj: profimedia.sk)

Rusko v posledných rokoch zaznamenalo množstvo detských „samovrážd“, pri ktorých boli úmrtia spojené so zlovestnými on-line skupinami, ktoré tlačili zraniteľných mladých ľudí do toho, aby si siahli na život. 

Tragédia v Rusku: FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/ Arn News/RT)

Podľa ruského webu Life rodičia dievčat povedali polícii, že boli v určitej skupine na sociálnych sieťach a tam dostali nejaké úlohy. Dospelí si však mysleli, že je to neškodné, a preto neprikladali dôležitosť záľubám svojich dcér. Malo ísť o skupinu s tematikou Harryho Pottera. Takzvané skupiny smrti fungujú tak, že opantávaju mladých ľudí a stanovujú „úlohy“, ktoré sa stávajú čoraz nebezpečnejšími.

Varvara Vlasovová
Zobraziť galériu (5)
Varvara Vlasovová  (Zdroj: profimedia.sk)

Generálmajor Alexej Moškov, vedúci oddelenia počítačovej kriminality na ruskom ministerstve vnútra, varoval pred tisíckami samovražedných internetových skupín. Krajina sa usilovala zasiahnuť proti zlovestnému trendu a zadržala desiatky organizátorov.

Noviny ProGorod informovali, že Varvara a Valeria „sa na to pripravili a rozlúčili sa so spolužiakmi“. Údajne povedali svojim priateľom, že „9. februára sa niečo stane“. Je tiež známe, že dievčatá sledovali populárne anime japonskej manga série „Death Note“. Po ďalších úmrtiach mladých ľudí sa v Rusku ozývajú silné výzvy k zákazu tohto anime.

Tragédia v Rusku: FOTO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/ Arn News/RT)

„Ani si nevieme predstaviť, čo sa stalo. Dievčatá boli múdre a krásne. Nemali žiadne problémy," uviedla ich kamarátka pre noviny Komsomolskaja Pravda.

Viac o téme: SamovraždaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu