Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Žena, ktorá skočila z piateho poschodia za dcérou, zomrela: Horor na plzeňskom sídlisku očami svedkov

Tragédia v českej Plzni Zobraziť galériu (3)
Tragédia v českej Plzni (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

PLZEŇ – Tragická správa z Česka. Žena, ktorá v stredu skočila z okna za svojou dcérou, je mŕtva. Zomrela v nemocnici na následky utŕžených zranení. Jej desaťročná dcéra je mimo ohrozenia života.

Žena vyskočila z okna z piateho poschodia bytového domu. V nemocnici bojovala o život. Súboj so smrťou napokon prehrala. Vo štvrtok jej skon českému Právu, ktoré citovali Novinky.cz, potvrdila policajná hovorkyňa Ivana Jelínková. „Nijaké ďalšie informácie poskytovať nebudeme,“ dodala.  

Súvisiaci článok: Hrôza v českej Plzni: Dievča (10) vypadlo z piateho poschodia, skočila za ním aj matka! Desivé svedectvá

Čo presne sa v byte na Těšínskej ulici odohralo, je nateraz nejasné. Tragédia podľa portálu zrejme súvisí s tým, že dieťa má vážne zdravotné komplikácie. „Policajti sa zaoberajú presnou príčinou a okolnosťami prípadu, aby mohli s istotou povedať, či išlo o samovraždu, nešťastnú náhodu alebo o úmyselný trestný čin,“ uviedla Jelínková.  

Tragédia v českej Plzni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Svedkovia tvrdia, že dievčatko viselo z okna a žena ho držala za ruky. Tomu zodpovedá aj následný pád, dieťa dopadlo na nohy a zadok. „Vyzerá to, že nemá nijaké vážne zranenie, ktoré by ho priamo ohrozovalo na živote. Je na pozorovaní na detskej jednotke intenzívnej starostlivosti,“ uviedol zdroj Práva.

Záchranári ubezpečovali ženu, že jej dieťa bude v poriadku

Záchranári sa žene usilovali pomôcť. Ich hovorkyňa Mária Svobodová tvrdí, že so ženou sa pokúšali nadviazať kontakt. „Ešte než skočila, záchranári ju ubezpečovali, že dieťa bude v poriadku. Stála v okne, bola duchom neprítomná, dívala sa pred seba do prázdna. Potom sa vrhla dole,“ opísala Svobodová.

Tragédia v českej Plzni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Tragická udalosť otriasla aj obyvateľmi bytového domu

Nikto zo susedov, ktorých denník oslovil, si nedokázal vysvetliť príčinu nešťastia. „Je to úplne normálna a slušná rodina. Nijaké hádky, pohodoví ľudia. Majú dve dievčatká, o ktoré sa obaja rodičia vzorne starajú. Tá žena nie je rozhodne nijaký blázon. Musel to byť nejaký skrat,“ povedal muž, ktorý býva na rovnakom pochodí, z ktorého žena vyskočila.

Mrazí aj zo slov ďalšej susedky. „Stretla som tú pani asi pred dvoma týždňami. Bola nejaká smutná. Tak som sa jej opýtala, čo sa stalo. Povedala mi, že jedna z jej dcér je chorá, že bola mesiac v nemocnici. Keď som chcela vedieť, čo jej je, žena mlčala, sklopila oči, rozplakala sa a odišla,“ opísala svedkyňa posledné spoločné stretnutie.

Viac o téme: PanelákSkokOknoDieťaŽenaSmrťPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu