Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Mesto Houston zrušilo zjazd predstaviteľov Republikánskej strany v Texase

Starosta mesta Houston Sylvester Turner
Starosta mesta Houston Sylvester Turner (Zdroj: SITA/AP Photo/David J. Phillip File)

HOUSTON - Starosta mesta Houston zrušil v stredu nachádzajúci zjazd Republikánskej strany v americkom štáte Texas. Starosta Sylvester Turner uviedol, že takéto rozhodnutie bolo prijaté s cieľom ochrániť zdravie "zamestnancov, delegátov i verejnosti". Upozornil pritom, že Houston je momentálne v rámci pandémie tzv. hotspotom, informuje agentúra AFP.

Zjazd texaskej pobočky Republikánskej strany sa mal konať 16.-18. júla v houstonskom kongresovom centre s kapacitou až 6000 osôb. Starosta Turner z americkej Demokratickej strany informoval, že v ostatných dňoch dostal v súvislosti s týmto podujatím množstvo varovaní. Zjazd sa podľa vlastných slov rozhodol zrušil po tom, ako David Persse z miestneho úradu zdravotníctva v utorok toto podujatie označil za momentálne jednoznačne nebezpečné. 

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Poslednou vecou, ktorú chcete robiť počas pandémie, je jej spilitzovanie," povedal Turner a dodal, že v Houstone v ostatných mesiacoch zrušili viacero veľkých podujatí. Paul Simpson, šéf Republikánskej strany v texaskom okrese Harris, do ktorého spadá aj Houston, Turnera ale v súvislosti s verejnými zhromaždeniami obvinil z pokrytectva. Odvolával sa pritom na skutočnosť, že mesto povolilo v júni masové protesty, ktoré tam i vo zvyšku USA vyvolala smrť Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel pri policajnom zásahu v meste Minneapolis. 

Houston sa už v júni stal akýmsi ohniskom nákazy v USA, pričom do stredy v tomto meste zaznamenali 40.012 prípadov nákazy novým koronavírusom. Samotný Texas, kde toto mesto leží, bol jedným z prvých amerických štátov, ktoré pristúpili začiatkom mája k uvoľňovaniu epidemiologických opatrení. Obdobne ako aj niektoré ďalšie štáty na juhu USA však momentálne zažíva nárast v počte nakazených.

Viac o téme: StarostaZrušenieZjazdStranaRepublikániHoustonSylvester Turner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu