Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ukuli vražedný plán! Vnučka s kamarátkou dali prarodičom jed do kávy, zabiť chceli aj sestru

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARDUBICE – Dievčatá ukuli vražedný plán po tom, čo im prarodičia a sestra jednej z nich nedovolili vyraziť za zábavou. Obe neplnoleté odchádzali zo súdnej siene s plačom.

Prípad sa stal vlani v jednej z obcí v českom meste Chrudim. Jedno z obžalovaných dievčat majú v starostlivosti prarodičia. Dievčina s kamarátkou sa rozhodli, že sa nezbavia len ich, ale aj sestry. Prostredníctvom sociálnej siete sa dohadovali, akým spôsobom svoj ohavný čin vykonajú.

„Jedna z mladistvých nám vydala dokumentáciu, z ktorej sa dá vyčítať, že postupne vymýšľali formy, ako sa poškodených zbaviť. Tie zahŕňali úvahy o podrezaní a potom sa dohodli na jede. Najskôr zvažovali prášok na pranie, potom sa dostali k jedu na potkany,“ povedala štátna zástupkyňa Lucie Žabková.

Čítajte aj: Smrť na dovolenke v Chorvátsku: Šesť turistov sa otrávilo, jeden zomrel, deti v kritickom stave

A práve jed na potkany jedna z mladistvých namiešala prarodičom i sestre do kávy. Dávka nebola síce život ohrozujúca, ale napili sa všetci.

Motívom nezhody s prarodičmi a sestrou jednej z obžalovaných malo byť podľa zdroja iDNES.cz to, že prarodičia ju s kamarátkou nechceli pustiť na Matejskú púť (zábavná akcia, pozn. red.). Dievčatá sa preto rozhodli situáciu vyriešiť tak, že ich otrávia.  

Keď dievčina odišla z domu a babička vošla do jej izby, objavila jed na potkany a celý príbeh si sama poskladala.

Keďže sú obe dievčatá mladistvé, hrozí im maximálne nepodmienený trest, a to trestné opatrenie od jedného do piatich rokov. „S ohľadom na vek nejde u neplnoletých o trestný čin, ale previnenie,“ podotkla policajná hovorkyňa Eva Maturová.

Dievčatá na súde nevypovedali. Z rodiny prehovorila iba matka obvinenej kamarátky. Obe neplnoleté odchádzali zo súdnej siene s plačom.

Viac o téme: OtravaJed
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu