Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Temný príbeh vraždy krásnej Nancy (†18): Kat ju znásilnil a strelil do hlavy, potom si užíval slobodu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Reprofoto:youtube-Noticias Caracol)

BUENOS AIRES - Keď sa pred 26 rokmi vybrala Nancy Mestre Vargas privítať príchod nového roka, netušila, že pôjde o jej poslednú silvestrovskú oslavu. Mala len 18 rokov, keď ju surovo znásilnili a zavraždili. No jej kat dlhé desaťročia unikal spravodlivosti. Užíval si chvíle, ktoré si vzhľadom na svoje skutky vôbec nezaslúžil.

Bol začiatok roku 1994, keď Martin Mestre dostal tú najhoršiu správu, akú si vie milujúci rodič vôbec predstaviť. Jeho dcéru našli s prestrelenou hlavou. 

Temný príbeh vraždy krásnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:youtube-Noticias Caracol)

Zronený muž si v rozhovore pre El Heraldo v roku 2017 zaspomínal na osudný večer. Povedal, že Nancy pustil na rodinnú oslavu do kolumbijskej oblasti Barranquilla pod podmienkou, že bude do tretej v noci doma.

No jej návratu sa napokon rodičia v novom roku nedočkali. Nasledujúce ráno totiž ich dcéru prijali v nemocnici. Po ôsmich dňoch ale vydýchla naposledy. Testy neskôr preukázali, že hrôzu si prežila ešte pred smrťou, keďže sa stala obeťou znásilnenia.

Stihol to, čo jej nebolo dopriate

Na jej poslednú párty ju sprevádzal Jaime Enrique Saade Cormane. Práve tohto muža, ktorý mal mať aj komplicov, polícia vinila z vraždy Kolumbijčanky. No spravodlivosti unikal veľmi dlhý čas. 

Temný príbeh vraždy krásnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:youtube-Noticias Caracol)

Až do 29. januára 2020. Polícia ho zadržala v brazílskom Belo Horizonte, kde sa ukrýval. Stihol aj to, čo sám odoprel mladučkej obeti. Založiť si rodinu. Slobodu si užíval pod falošnou identitou.

Ako pripomína Interpol, jeho meno bolo na zozname hľadaných od spomínaného roku 1994. Napokon sa ocitol popri ďalších kriminálnikoch v hľadáčiku jednotky, ktorá spolupracovala v rámci projektu El PAcCTO (Európsko-latinskoamerický program pomoci proti nadnárodnému organizovanému zločinu). V putách okrem Cormaneho skončilo ďalších deväť hľadaných.

Nathalie (†52) chcela začať nový život s mladším priateľom: Našli ju zavraždenú v kufri na skládke

"Vždy, keď polícia zatkne osobu na úteku, vzniká silné posolstvo, že nikto nie je mimo dosahu orgánov činných v trestnom konaní, bez ohľadu na to, ako ďaleko alebo ako dlho uteká," povedal generálny tajomník Interpolu Jürgen Stock v súvislosti s operáciou El PAcCTO. 

Viac o téme: VraždaJaime Saade CormaneNancy Mestre Vargas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu