Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kuriózna krádež v Hongkongu: Ozbrojení zlodeji ukradli stovky roliek toaletného papiera

Vláda vyhlásila, že obyvatelia Hongkongu sa nemusia obávať nedostatku tovaru v obchodoch
Vláda vyhlásila, že obyvatelia Hongkongu sa nemusia obávať nedostatku tovaru v obchodoch (Zdroj: SITA/AP Photo/Vincent Yu)

HONGKONG - Ozbrojení muži ukradli v Hongkongu stovky roliek toaletného papiera, ktorý obyvatelia začali vo veľkom kupovať v dôsledku šírenia koronavírusu.

Tamojšie médiá informovali, že podľa polície muži s nožmi napadli zásobovača pred supermarketom. Polícia už zatkla dvoch podozrivých a zadržala aj časť lupu. "Zásobovača ohrozovali traja muži s nožmi, ktorí si zobrali toaletný papier za približne tisíc hongkonských dolárov (v prepočte 120 eur)," vyjadril sa hovorca polície. Noviny Apple Daily uviedli, že zlodeji ukradli viac ako 600 roliek toaletného papiera v hodnote 1695 hongkonských dolárov (zhruba 200 eur).

Vláda vyhlásila, že obyvatelia Hongkongu sa nemusia obávať nedostatku tovaru v obchodoch. Ľudia však okrem toaletného papiera začali hromadne nakupovať aj čistiace prostriedky, ryžu alebo cestoviny. V obchodoch takmer nie je možné kúpiť dezinfekčné prostriedky na ruky alebo rúška. Úrady vinia z panického nakupovania falošné správy šírené na internete.

Toaletný papier, dezinfekčné prostriedky na ruky a rúška nakupujú do zásob aj obyvatelia Singapuru, kde nahlásili 75 prípadov nakazenia novým koronavírusom.

Viac o téme: KrádežToaletný papierHongkongKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu