Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrozivý nález na Cypre: FOTO Na dne jazera ležal podozrivý kufor, jeho obsah všetkých šokoval

Cyperskí potápači vyťahujú z dna umelého jazera kufor Zobraziť galériu (3)
Cyperskí potápači vyťahujú z dna umelého jazera kufor (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

MITSERO - Cyperskí vyšetrovatelia zaznamenali v nedeľu ďalší posun v prípade série vrážd, ktoré údajne spáchal 35-ročný armádny dôstojník. Podľa vyjadrení predstaviteľov polície vytiahol potápač z dna umelého jazera kufor obsahujúci ľudské pozostatky, informovala tlačová agentúra AP.

Predpokladá sa, že ide o časti tela jednej zo siedmich osôb - piatich žien a dvoch dievčat -, ku ktorých zavraždeniu sa nemenovaný muž priznal. Všetky obete sú údajne cudzinky, pričom polícia už skôr našla telá troch žien. Spomínané jazero je súčasťou dnes už opustenej medenej bane a nasadený potápač musel mať na sebe ochranný odev vzhľadom na vysoký obsah toxických látok vo vode. Predpokladaný vrah uviedol, že do tohto jazera vhodil kufre s telami troch zo svojich obetí.

Cyperskí potápači vyťahujú z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

Vytiahnutý kufor, ktorý bol zaťažený kusom betónu, je jedným z dvoch, ktoré vyšetrovatelia lokalizovali v sobotu. Hľadanie tretieho stále pokračuje. Prítomný koroner sa vyjadril, že nájdené pozostatky sú v značnom štádiu rozkladu a na určenie totožnosti osoby bude potrebný celý rad testov.

Zavraždenými ženami, ktorých pozostatky skončili v jazere, sú údajne 31-ročná Maricar Valtez Arquiolová z Filipín, 36-ročná Florentina Buneová z Rumunska a Buneovej osemročná dcéra Elena Natalia. Arquiolová bola nezvestná od decembra 2017, zatiaľ čo Buneová s dcérou zmizli ešte v septembri 2016.

Cyperskí potápači vyťahujú z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

Ako prvú z obetí však našli 14. apríla 38-ročnú Mary Rose Tiburciovú, takisto Filipínku, ktorej zviazané telo sa nachádzalo v zaplavenej šachte blízko spomínaného jazera. Podozrivého armádneho kapitána, voči ktorému zatiaľ nevzniesli žiadne obvinenia, vystopovali minulý týždeň pomocou záznamov o internetovej aktivite Tiburciovej. S vyšetrovaním pomáha päťčlenný tím britských špecialistov.

Viac o téme: TeloKuforCyprusMitsero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu