Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na Cypre vyčíňal sériový vrah, vraždil cudzinky: Reakcia ministra spravodlivosti, rezignoval

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

NIKÓZIA - Cyperský minister spravodlivosti Ionas Nicolaou vo štvrtok rezignoval na svoj post pre prípad sériového vraha, ktorý sa priznal k zabitiu siedmich žien a dievčat zo zahraničia. Urobil tak po pribúdajúcich správach, že polícia nezvládla vyšetrovanie, keď niektoré z obetí pôvodne nahlásili ako nezvestné. K vraždám sa priznal cyperský armádny kapitán a polícia naďalej pátra po zostávajúcich troch telách obetí.

Nicolaou uviedol, že odstupuje, lebo je to otázka "svedomia a princípu", pretože vraždy, podľa úradov bezprecedentné, otriasli týmto stredomorským ostrovom s vyše jedným miliónom obyvateľov. Odmietol však prevziať zodpovednosť za "evidentné pochybenia" polície v počiatočnom štádiu vyšetrovania, keďže minister podľa neho do takéhoto vyšetrovania "nezasahuje a ani by nemal".

Na Cypre vyčíňal sériový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

Jedným z dôvodov rezignácie, ktorú cyperský prezident prijal, je podľa neho tiež fakt, že dôsledky vrážd už presahujú políciu a dotýkajú sa "samotných postojov a vnímania spoločnosti, ktoré nikoho z nás nectia."

Viac o téme: RezignáciaSériový vrahCyprusIonas Nicolaou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu