Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sériový vrah na Cypre: Našli jeho ďalšiu obeť, z jazera vytiahli kufor s telom 8-ročnej Eleny

V jazere mali nájsť telo malej Eleny. Zobraziť galériu (6)
V jazere mali nájsť telo malej Eleny. (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

NIKÓZIA - Cyperská polícia našla v nedeľu v jazere ďalšiu obeť sériového vraha, ktorý sa priznal k zabitiu piatich žien a dvoch detí. Z vody vybrala kufor, v ktorom objavila drobné telíčko v značnom štádiu rozkladu. Predpokladá sa, že ide o osemročnú Elenu Nataliu Buneaovú. Medzi obeťami je aj jej matka Livia Florentina Buneaová (36), ktorej pozostatky našli podľa miestnych médií taktiež v kufri v rovnakom jazere 28. apríla. Polícia pátra ešte po dvoch telách.

Otrasné odhalenie v obľúbenej dovolenkovej destinácii: VIDEO Sériový vrah ukrýval telá v šachte

Nicos Metaxas
Zobraziť galériu (6)
Nicos Metaxas  (Zdroj: profimedia.sk)

Cyperské úrady objavili v uplynulých týždňoch telá štyroch žien pohodených na troch rôznych miestach, vrátane dvoch jazier, západne od cyperskej metropoly Nikózia. Prvé z tiel našli 14. apríla turisti v banskej šachte zatopenej po silnom daždi.

Sériový vrah na Cypre:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

Podozrivým je bývalý profesionálny vojak Nicos Metaxas, ktorý sa minulý mesiac vo väzbe priznal k vraždám piatich žien a dvoch ich detí. Miestne médiá o prípade píšu ako prvom sériovom vrahovi na tomto stredomorskom ostrove. Medzi obeťami sú migrantky z Filipín, Nepálu a Rumunska, ktoré si sem prišli zarobiť peniaze na živobytie, aby pomohli svojim rodinám. Všetky sa stratili medzi septembrom 2016 a augustom 2018.

Sériový vrah na Cypre:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias)

Rumunka Livia Florentina Buneaová a jej dcérka Elena boli videné naposledy živé v septembri 2016. Filipínka Maricar Valdez Arquiolaová (30) zmizla v decembri 2017, tú ešte stále nenašli. Rovnako nenašli ani šesťročné dievčatko Sierru. Jeho matka, Filipínka Mary Rose Tiburciová (38), bola prvou vypátranou obeťou. Matka s dcérkou zmizli v máji 2018. Obeťou má byť aj Filipínka Arian Palanas Lozanová (28) a istá žena z Nepálu.

Prvom rade: Livia Florentina Buneaová a jej dcérka Elena. V druhom rade: Maricar Valdez Arquiolaová a Arian Palanas Lozanová. V treťom rade: Mary Rose Tiburciová a jej dcérka Sierra.
Zobraziť galériu (6)
Prvom rade: Livia Florentina Buneaová a jej dcérka Elena. V druhom rade: Maricar Valdez Arquiolaová a Arian Palanas Lozanová. V treťom rade: Mary Rose Tiburciová a jej dcérka Sierra.  (Zdroj: profimedia.sk)

Cyperská polícia Metaxasa v súčasnosti vyšetruje aj pre podozrenia z ďalšieho trestného činu - znásilnenia 19-ročnej ženy, ktorú fotografoval ako modelku. Kapitán cyperskej armády mal ženu znásilniť vo svojom aute na predmestí Nikózie začiatkom roku 2017 po tom, ako ju zavolal, že jej odovzdá zhotovené fotografie. Na súde v meste Nikózia to povedal vedúci oddelenia vyšetrovania trestných činov.  Dodal, že muž si znásilnenie nahral na mobilný telefón. Obeť znásilnenia zatelefonovala manželke agresora a povedala jej, čo sa stalo.

Mary Rose Tiburciová, prvá obeť, ktorú našli 14. apríla.
Zobraziť galériu (6)
Mary Rose Tiburciová, prvá obeť, ktorú našli 14. apríla.  (Zdroj: profimedia.sk)

Cyperská polícia čelí kritike, že sa náležite nezaoberala zmiznutiami žien a dievčat v čase, keď jej boli nahlásené. Prezident Nikos Anastasiadis v piatok povedal, že polícia sa dopustila "zjavnej nedbanlivosti", keď tieto zmiznutia urýchlene nevyšetrila. Anastasiadis preto prepustil z úradu policajného šéfa krajiny Zachariasa Chrysostoma.

V súvislosti s prípadom vo štvrtok podal demisiu cyperský minister spravodlivosti Jonas Nikolau. Svoju rezignáciu označil za vec "svedomia a zásadovosti". Povedal však, že za "zjavné zlyhania polície" v počiatočnej fáze vyšetrovania prípadov nezvestných osôb nenesie žiadnu zodpovednosť.

Viac o téme: Sériový vrahCyprusNicos Metaxas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu