Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výroky týždňa: Fico o neschopnej premiérke a tvrdohlavom lekárovi, Galko o lenivých poslancoch

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

28. november – "Najväčší problém mám so sociálnou vlajkou. Držia ju ruky, na ktorých sú miliónové hodinky za milión. Šička vo Svidníku by na ne musela robiť sedem rokov, a to by nemohla jesť, piť, bývať, svietiť a o deťoch by mohla len snívať.“ Kontroverzný podnikateľ a aktivista Alojz Hlina vysvetlil svoje rozhodnutie vstúpiť do politiky zámerom vymeniť ruky, ktoré držia vlajky istých hodnôt na Slovensku.

"Milí lekári, v týchto dňoch ste skutočná elita národa! Ďakujeme Vám! Vydržte! Pre seba! Pre nás! Pre naše deti! Táto vláda to už nerozchodí a žiadna budúca sa neopováži Vás prehliadať a ísť proti Vám! Robíte tejto spoločnosti obrovskú službu!!!" Aj takéto odkazy si lekári medzi sebou posúvali na stránke Lekárskeho odborového združenia.

"Toto je výsledok, keď si sadnú za jeden stôl neschopná premiérka a tvrdohlavý odborár.“ Takto komentoval Robert Fico rokovania predstaviteľov vlády s LOZ. Súčasný vládny kabinet podľa Fica zlyhal aj pri rokovaniach s odborármi.

29. november – "Špecialitou Národnej rady je to, že robí len ten, kto chce. Je tu veľký počet poslancov, ktorí sa nejako nepretrhnú.“ Povedal to exminister obrany Ľubomír Galko po tom, čo zažil prvý deň v parlamente po jeho odvolaní pre kauzu odpočúvania.

“K akej záťaži? To máte odkiaľ, že ja Marián Kollár som sa k tomu vyjadroval? Nie vylučujem, že som majiteľom, mám tam chatu, to je všetko.“ Šéf lekárskych odborárov Marián Kollár tvrdí, že nie je majiteľom lyžiarskeho strediska v Oravskej Lesnej. A to aj napriek tomu, že vystupoval na verejnom zhromaždení, kde firmu a projekt zastupoval pred viac ako 220 svedkami. Dokonca o tom existuje aj dokument na ministerstve životného prostredia, ktoré projekt posudzovalo.

30. november – "Mimochodom, Gašparovič si po tej jeho dnešnej tlačovke prišiel ľahnúť k nám na Kramáre na 6. posch. na infúziu, lebo ho vraj seklo v krčnej chrbtici... :-) Na to sme mu dobrí, čo?“ Podľa medializovaných informácií mal mail aj s týmito slovami rozposlať traumatológ Peter Malinovský desiatkam lekárov.

1. december – "Vy ste do dnešného dňa nepochopili svoje ústavné poslanie, svoju ústavnú zodpovednosť.“ Túto výčitku adresoval šéf parlamentu Pavol Hrušovský nezaradenému poslancovi Igorovi Matovičovi z Obyčajných ľudí. Tomu neprešiel pozmeňujúci návrh, aby sa ústavným činiteľom plat nezvyšoval až dovtedy, kým štát nebude hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom.

3. december – "Je to nie že neetické, je to úplne amorálne v čase, keď sme v noci podpísali memorandum, keď premiérka tohto štátu sa zaviazala plniť tie kroky, ktoré sa dohadovali dni a desiatky hodín a v tejto chvíli povedať to, že prídu do práce až po podpise zmluvy, ktorej podmienky boli dohodnuté, je naozaj veľmi-veľmi neetické.“ Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik považuje výzvu LOZ lekárom, aby nepodpisovali zmluvy bez konzultácie, za neetickú. Lekárov preto vyzval, aby prišli do práce.

"Slovensko by veľa získalo, ak by sa naša strana dostala do vlády. Začala by sa robiť reálna proslovenská politika." Na tlačovej konferencii na Riadnom a nominačnom sneme strany v Ružomberku to povedal predseda a líder HZDS Vladimír Mečiar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu