Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico: Taká miera nespokojnosti na Slovensku ešte nebola

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Slovensko môže po budúcoročných marcových voľbách posunúť dopredu len vláda zložená z malého počtu strán, ktoré budú konsolidované. Uviedol to dnes predseda opozičného Smeru-SD počas príhovoru na sneme v Košiciach.

Podľa neho vo vláde nemôžu byť strany, ktoré sa nezhodnú na európskych témach. "Budeme sa musieť rozhodovať rýchle," vyhlásil Fico s tým, že Slovensko si už nemôže dovoliť "luxus" v podobe pozliepaných koalícií. "Ľudia potrebujú a zaslúžia si istotu. Bez stability nemôžeme po marci 2013 nič, ani odstraňovať pravicové škody," uviedol ďalej šéf Smeru-SD. Podľa neho vláda Ivety Radičovej bola najhoršou vládou, akú malo Slovensko po roku 1993. "Nech si teda volič vyberie v marci 2012, čo chce."
      
Fico kritizoval pravicovú vládu za najvyššiu nezamestnanosť za posledné roky, pokles reálnej mzdy, hospodárskeho rastu. "Taká miera nespokojnosti na Slovensku ešte nebola. Vláda sa nemôže vyhovárať len na krízu v Európe," zdôraznil Fico.
      
Takmer 500 delegátov strany Smer-SD sa dnes zišlo v Košiciach na pracovnom sneme. Začal sa slovenskou hymnou, prítomných privítal v Spoločenskom pavilóne podpredseda Smeru-SD Pavol Paška. Snem označil za predvolebný.
      
Okrem delegátov prišlo na snem asi 80 hostí, medzi nimi šéf českej ČSSD Bohuslav Sobotka či predseda zahraničného výboru ruskej Dumy Konstantin Kosačev, tiež predstavitelia diplomatické zboru na Slovensku.
      
Na sneme predstaví šéf Smeru-SD Robert Fico volebný program. V pláne je okrem jeho vystúpenia aj slávnostné odovzdávanie zlatých odznakov, vystúpenia hostí, diskusia.
      
Do Košíc prišiel aj bratislavský primátor Milan Ftáčnik, ktorý kandidoval s podporou Smeru-SD, poslanci parlamentu tejto strany a zástupcovia v Európskom parlamente, kandidáti do marcových volieb a zbor tieňovej vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu