Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lekári zverejnili diagnózy: Choroby prezidenta a premiérky!

Iveta Radičová a Ivan Gašparovič
Iveta Radičová a Ivan Gašparovič

BRATISLAVA – Lekári v boji za vyššie platy strácajú zábrany! Traumatológ Peter Malinovský sa v otvorenom liste premiérke, ktorý je prístupný aj verejnosti, vyjadruje k jej zdravotnému stavu. Nešetril však ani prezidenta a ministra zdravotníctva, posmešne sa vyjadril aj na ich adresu.

Lekári ženú situáciu do krajnosti. Podľa medializovaných informácií Peter Malinovský, ktorý je chirurg – traumatológ na Klinike úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice Bratislava, zverejnil citlivé informácie o zdraví dvoch ústavných činiteľov. Najprv rozposlal desiatkam lekárov mail, v ktorom ponúkol svoj pohľad na ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. „Znamená to, že Uhliarik, tak ako je slizký had, tak sa bude zrazu chcieť dohodnúť... uvidíte,“ napísal.

V maili, ktorý poslal 23. novembra, sa obul aj do prezidenta Ivana Gašparoviča. "Mimochodom, Gašparovič si po tej jeho dnešnej tlačovke prišiel ľahnúť k nám na Kramáre na 6. posch. na infúziu, lebo ho vraj seklo v krčnej chrbtici... :-) Na to sme mu dobrí, čo?" uviedol. Podľa hovorcu hlavy štátu zverejnením osobných údajov porušil Malinovský lekárske tajomstvo.

V otvorenom liste premiérke Ivete Radičovej, ktorý koluje po internete od pondelka, však už traumatológ zmiernil tón. Napriek tomu si citlivé údaje týkajúce sa zdravia premiérky a prezidenta neodpustil ani tentoraz. „Patrím medzi tých lekárov na Klinike úrazovej chirurgie v Bratislave na Kramároch, ktorí Vás v piatok 25. 11. 2011 čakali s Vaším boľavým ramenom, aby Vám pomohli. V stredu večer sme predtým na Kramároch ošetrili zase prezidenta, krátko po jeho tlačovej konferencii o výnimočnom stave. Vidíte pani premiérka, že my hráme fér a čisto!,“ napísal. Premiérka je po prečítaní listu rozhorčená.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu