Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovič: Poslanci sa správajú ako cvičené opice, tak sme im dali banány

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR sa správajú ako cvičené opičky. Dokázali to tak pri hlasovaní o štátnom rozpočte, ako aj o dnešnom odsunutí poslaneckých návrhov z aktuálnej schôdze. Tvrdí to poslanec Igor Matovič, podľa ktorého sa zákonodarcovia pri týchto hlasovaniach neriadili svojím svedomím a presvedčením.

"Človek sa riadi svojím svedomím a opica nízkymi pudmi. Keď sa pozrieme na hlasovanie o rozpočte, kde sme si my dali podmienku, že ak si politické strany siahnu na vlastné peniaze, sme ochotní rozpočet podporiť, celé to dopadlo tak, že poslanci, ktorí v týchto stranách sú, sa zhodli, že nie, že radšej sa dohodne čert s diablom a spoločne podporia niečo, s čím nesúhlasia, len aby sa nemuseli vzdať peňazí v straníckej kase. Pripomenulo nám to správanie opíc v súlade so svojimi pudmi," vysvetlil Matovič.

Poslanec spolu s jeho tromi kolegami z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti sa rozhodli reagovať na počínanie zvyšku pléna netradične. "Na každý stôl sme odovzdali po jednom banáne, pretože je to potrava pre opice a tiež preto, že je zahnutý a pre boľševikov to pripomína kosák. Boli sme radi, že sa toho niektorí chopili a ešte si vypýtali dupľu," uzavrel Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu