Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Víťazka Miss Slovensko strávila noc v AUTE: Mala som slzy na kraji!

Daniela Vojtasová strávila noc v aute Zobraziť galériu (2)
Daniela Vojtasová strávila noc v aute (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Víťazka Miss Slovensko Daniela Vojtasová strávila noc v aute pre dobrú vec. Ako sama zistila, nie je to najjednoduchšie. Pri tejto predstave mala až slzy na kraji!

„Náročné obdobie pandémie a zvyšujúca sa inflácia zapríčinili, že na Slovensku trpí chudobou viac ako 600 000 ľudí. Každá tretia rodina je tak ohrozená núdzou a stratou bývania,“ znie na stránke usmev.darujme.sk.

Práve kvôli tomu sa tohtoročná víťazka Miss Slovensko zapojila do verejnej zbierky Úsmev ako dar tým, že si vyskúšala aké je to stráviť noc v aute. „Každá tretia rodina na Slovensku je na okraji chudoby a mňa toto číslo naozaj vystrašilo. Príde mi to alarmujúce, keďže budem chcieť byť aj ja jedného dňa matkou. Myslím si, že každé dieťa si zaslúži bezpečný domov a z toho dôvodu som sa zapojila do tejto kampane,“ prezradila pre Topky.sk.

Víťazka Miss Slovensko strávila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Maarty)

Sama si nedokázala predstaviť, ako sa môže napríklad celá rodina zmestiť do auta. „Nevedela som si predstaviť, ako sa môže zmestiť celá rodina do auta a riešiť hygienu a všetky bežné základné potreby takto v aute, taktiež učiť sa. Tá batéria tiež má nejaký limit a keď som vypla kúrenie tak tam bola naozaj veľká zima,“ pokračovala.

Počas svojho pobytu mala aj slzy na kraji... „No mala som aj slzy na kraji, keď som si to predstavila a hlavne, keď som sa vžila do role tých rodín, ktoré majú malé deti a cítia strach z toho, že nevedia čo bude zajtra a že môžu prísť o svojich najbližších,“ dodala na záver. Celý rozhovor s Danielou si môžete vypočuť nižšie. Rodiny bez domovov môžete podporiť jednorázovým, ale aj pravidelným príspevkom.

Viac o téme: Miss SlovenskoDaniela Vojtasová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu