Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Počet obetí v Číne po zrútení časti diaľnice stúpol na 36: Záchranné práce naďalej pokračujú

Počet obetí stúpol na 36 Zobraziť galériu (2)
Počet obetí stúpol na 36 (Zdroj: X/@Rulaelhalabi)

PEKING - Počet obetí po zrútení časti diaľnice v juhočínskej provincii Kuang-tung stúpol na 36, oznámili vo štvrtok tamojšie médiá. Záchranné práce naďalej pokračujú.

Aktualizované 14:31 Na 48 stúpol počet obetí po zrútení časti diaľnice v juhočínskej provincii Kuang-tung. Záchranné práce komplikujú náročné podmienky v hornatej oblasti, napísala agentúra AFP s odvolaním na čínsku štátnu tlačovú agentúru Sinchua.

Prepadol sa asi 18-metrový úsek

Po silných dažďoch sa v noci z utorka na stredu prepadol asi 18-metrový úsek diaľnice smerujúcej z mesta Mej-čou. Niekoľko áut sa na mieste zosuvu zrútilo dole strmým svahom.Prezident Si Ťin-pching nariadil úradom, aby vyvinuli maximálne úsilie pri záchranných prácach a ošetrení zranených a včas zabezpečili zvládnutie rizík a skrytých nebezpečenstiev, uviedla vo štvrtok televízia CCTV. Dodala, že na pomoc pri záchrannej operácii bolo vyslaných približne 500 záchranárov, hasičov, banských záchranárov a príslušníkov verejnej bezpečnosti.

Si Ťin-pching
Zobraziť galériu (2)
Si Ťin-pching  (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein, File)

Čínske média najskôr hlásili 24 mŕtvych, počet obetí sa však zvýšil. Zranených je najmenej 30 ľudí, uviedla čínska štátna tlačová agentúra Sin-chua.Kuang-tung je husto obývaná priemyselná metropola a po extrémnych výkyvoch počasia ju postihla v posledných týždňoch séria katastrof. Búrky boli v tomto ročnom období oveľa silnejšie, než sa očakávalo.

Čína je zároveň najväčším producentom skleníkových plynov, ktoré prispievajú k zmene klímy. Zaviazala sa však znížiť emisie na nulovú úroveň do roku 2060.

Viac o téme: ObeteZrútenieČínaDaľnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu