Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Známa Češka OTVORENE o slovenskom filme: ZBYTOČNÁ námaha… Mohli jej toto UROBIŤ?!

Hana Vagnerová Zobraziť galériu (13)
Hana Vagnerová (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úspešná česká herečka je známa nie len u našich susedov, ale takisto aj u nás. Hanu Vágnerovú (40) s obľubou obsadzujú aj slovenskí režiséri. Aktuálne zahviezdila ako femme fatale po boku slovenských hercov vo filme Villa Lucia. No natáčanie nebolo pre ňu med lízať. Toto jej vážne spravili?

Do kín sa dostal dlho očakávaný slovenský film od režiséra Michala Kollára, kde si zahrala jedna z obľúbených českých hviezd Hana Vágnerová. O tej je známe, že nemá problém takmer s ničím a do všetkého ide naplno. No pred pár dňami, pri príležitosti slávnostnej premiéry, sme sa od nej dozvedeli, čo ju pri natáčaní doslova potrápilo. 

Hana Vagnerová
Zobraziť galériu (13)
Hana Vagnerová  (Zdroj: Ján Zemiar)

V zmienenom počine v spolupráci s TV Joj, sa v úlohe osudovej ženy o ňu "pobijú" jej kamaráti ešte zo školských čias, ktorých si zahrali slovenskí herci Juraj Hrčka a Michal Kubovčík. Nová slovenská komédia s prvkami akčných scén ako z hollywoodskeho trháku Villa Lucia, odhaľuje čo všetko sú dvaja muži  schopní spraviť kvôli jednej žene. Čo však bola spomínaná herečka ochotná podstúpiť? 

„Prekvapivo slovenský jazyk bol pre mňa dosť veľký oriešok. Je pravda, že som ten cudzí jazyk trénovala, aby som sa v ňom naučila hrať a hoci tá slovenčina vyzerá, že je nám blízka a mala som pocit, že to bude jednoduché, no zrazu som zistila, že je to oveľa ťažšie ako som si myslela,“ prezradila nám v rozhovore herečka, ktorá sa krvopotne naučila scenár po slovensky a vo svojej podstate to bola zbytočná námaha. No mohli jej toto urobiť?

„Bolo mi to ľúto, hrala som to v slovenčine, no nakoniec sa ma rozhodli predabovať. No vo výsledku to chápem, aj keď som sa zo začiatku obávala, ako to bude znieť s iným hlasom ako som ja, ale musím povedať, že som koniec koncov za to aj vďačná,“ dodala Hana pre Topky.sk.

Hlas známej Češke prepožičala mladá slovenská herečka Anna Jakab Rakovská (30) a tá sa svojej dabingovej úlohy zhostila naozaj s gráciou a jej hlas perfektne zapasoval. Ako to celé na filmovom plátne vyznelo, sa môžete ísť na vlastné oči a uši presvedčiť do kín už dnes. 

Anna Jakab Rakovská a Michal Kubovčík
Zobraziť galériu (13)
Anna Jakab Rakovská a Michal Kubovčík  (Zdroj: KFS Production)

Viac o téme: Hana Vagnerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu