Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fero Joke o TABU téme: Prehovoril o sexe ľudí s postihnutím!

Fero Joke Zobraziť galériu (5)
Fero Joke (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Fero Joke (32) je mnohými vnímaný najmä ako komik, ktorého videá dokážu ľuďom vyčariť úsmev na tvári. František Košarišťan, ako sa vlastným menom volá, je však tiež špeciálnym pedagógom a pracuje s ľuďmi s mentálnym znevýhodnením. O svojich skúsenostiach a názoroch hovoril vo štvrtkovom vydaní relácie Silná zostava, kde nemal problém odpovedať na čokoľvek.

Relácia Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej - Silná zostava sa venuje silným, vážnym a dôležitým témam. Naposledy sa v štúdiu okrem moderátorky zišli aj psychologička Soňa Holúbková, komik a moderátor Bekim Aziri, ktorý je od svojich 16 rokov na invalidnom vozíku, či František Košarištan, ktorý pracuje so znevýhodnenými ľuďmi. Spoločne diskutovali na tému Ľudia s postihnutím nepotrebujú ľútosť. 

Fero Joke o TABU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Moderátorka sa okrem iného neváhala pýtať aj na záležitosti, ktoré sú pre mnohých tabu. Od Bekima chcela vedieť, ako to má so sexom. „Ja keď som ochrnul, bol to to prvé, čo som pozeral. Ono to je tak, že máme ľudí, ktorí necítia nohy, ja cítim našťatie a všetko mi funguje normálne. Ale sú vozíčkari, ktorí necítia, ktorým to nič nerobí. Ale sú na to injekcie, tabletky, hocičo je na to a hlavne ty to stále v hlave máš. Keď sa dvaja zladia, tak je to úplne normálne,” povedal k tomu Bekim. 

Fero Joke o TABU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Tému komentoval aj Fero. Ten otvorene priznal, že ho to tiež spočiatku zaskočilo. „Ja som to mal tak zaškatuľkované, že veď oni sú mentálne znevýhodnení, veď oni isto nemajú sex,” poznamenal. „S klientami som sa však rozprával a videl som ich nejakú potrebu. Veľakrát ma pani riaditeľka poprosila, choď im vysvetliť, ako to funguje. My to tak veľakrát máme, že veď oni sú chorí, oni to nepotrebujú. Ale ak sa tá ich prirodzená potreba nejakým spôsobom potláča, tak môžu vznikať problémy a tie sa potom veľmi ťažko riešia,” dodal. 

Stále viac a otvorenejšie sa hovorí už aj o sexuálnych asistentkách pre ľudí s postihnutím. Psychologička Soňa Holúbková zdôraznila, že aj medzi ľuďmi so znevýhodnením sú jedinci, ktorí túžia po vzťahoch. „Už sa o tom tak viac hovorí. Keď prídem do DDSiek, tak vidím, že sú tak popárikovaní, ale to nie pre to, že nechcem byť sám, ale preto, že k tomu človeku niečo cítia a vyjadrujú si pekne city,” dodal k tomu Košarišťan. 

VIDEO: Fero Joke prehovoril o svojej práci osobného asistenta. 

Fero Joke v relácii Silná zostava hovoril o práci osobného asistenta ľudí so znevýhodnením (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Fero JokeSilná zostava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu