Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rozvod po 15 rokoch: Táto herečka bola prvou manželkou Štefana Kožku

Štefan Kožka Zobraziť galériu (6)
Štefan Kožka (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Od 90. rokov bolo meno Štefana Kožku spájané s kolegyňou Zuzanou Skopálovou. Ešte pred ňou však bol raz ženatý. A to so svojou spolužiačkou, tiež herečkou Ivetou Mandžárovou. Boli spolu dlhých 15 rokov a z ich vzťahu vzišli dve dcéry.

Štefana Kožku v pondelok objavil mŕtveho jeho sused. Pravdepodobne dostal infarkt po tom, ako dostal koronavírus s ťažkým priebehom. 

Video Štefana Kožku o Covide

Herec po sebe zanechal dve exmanželky a tri dcéry. Najmladšiu Rebeccu mal s kolegyňou Zuzanou Skopálovou, staršie Andreu a Katarínu so spolužiačkou z vysokej školy Ivetou Mandžárovou, po svadbe Kožkovou. 

Rozvod po 15 rokoch:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Iveta je sestrou herca a dabingového režiséra Štefana Mandžára. Účinkovala vo filmoch a inscenáciách Syn človeka, Matej Bel z Očovej, Materské znamienko, Oči plné snehu, Omyly tradičnej morálky, Predohra, Medzihra, Zuzanka Hraškovie, Rozruch na onkológii, Snopy z piesku, Jaškov sen, Tichá radosť aj v rozprávke Dlhý, Široký a Bystrozraký. 

Jedenásť sezón strávila v trnavskom Divadle pre deti a mládež, kým sa so Štefanom Kožkom v roku 1989 nepresťahovali do Bratislavy. Tri roky po tomto kroku ale prišiel rozvod. Celkovo spolu strávili 17 rokov, z toho 15 v manželstve. „Bol som dosť pracovne vyťažený a veľa času som na rodinu nemal. A mali sme aj odlišný názor na to, ako by mala vyzerať rodina, napríklad výchova našich detí. Takže, nebolo to také plytké a povrchné, že by som si našiel mladšiu ženu,” povedal kedysi Kožka pre Nový čas. 

V Bratislave bola Iveta Kožková na voľnej nohe, učila na konzervatóriu aj VŠMU. Neskôr začala pôsobiť v oblasti reklamy a marketingu, venuje sa vydavateľskej činnosti a PR. 

Rozvod po 15 rokoch:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: nzr.trnava.sk/Martin Jurčo)

Viac o téme: Štefan Kožka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu