Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivý pohľad na učiteľa z Pelíšok: Za 15 rokov strašne zostarol a je z neho čudák!

Jaroslav Dušek sa za 15 rokov poriadne zmenil. Zobraziť galériu (8)
Jaroslav Dušek sa za 15 rokov poriadne zmenil.

PRAHA - Poriadne sa zmenil! Jaroslav Dušek (53) je divákom známy z mnohých filmov, najmä však ako učiteľ s horiacimi vlasmi z tragikomédie Pelíšky. Pri pohľade na hercovu aktuálnu podobu to však vyzerá, akoby od nakrútenia kultovej snímky ubehlo oveľa viac než len 15 rokov. Dôvodom jeho drastického zostarnutia môže byť aj alternatívny spôsob života, ktorý si zvolil. Všetko necháva na prírodu, navyše sa podrobuje dlhodobým pôstom. A vďaka názorom, ktoré propaguje, má povesť čudáka.

Akoby to ani nebol on! Pri pohľade na Jaroslava Dušeka sa už zrejme málokomu vybaví učiteľ z Pelíšok. Český herec sa totiž za 15 rokov od nakrúcania poriadne zmenil. Po jeho ryšavej hrive nie je ani stopy a celkovo vyzerá na viac než len svojich 53 rokov. Pre porovnanie - v rovnakom roku sa narodil spevák Maťo Ďurinda či herec Pavel Kříž.

Dôvodom, prečo Dušek neohuruje mladistvým výzorom, je zrejme jeho alternatívny spôsob života. O také prízemné veci ako vzhľad sa evidentne nestará. Navyše sa herec často podrobuje niekoľkotýždňovým hladovkám, ktoré sa na ňom tiež podpisujú. Vynechaním stravy rieši aj zdravotné problémy. „Neberiem žiadne lieky. Keď ma napríklad škriabe v krku, tak len poprosím, aby sa to nejako vyriešilo a držím jeden-dva dni pôst, aby som telu uľavil,” povedal kedysi pre médiá. 

Vďaka svojim názorom má český umelec povesť čudáka. Používa napríklad suchý záchod, pretože podľa neho voda v toalete nie je šťastná. „Keď sa začnete pýtať vody, ako sa jej páči, že je hnaná pod tlakom rovnými rúrami, tak zistíte, že voda nie je rada. Voda miluje špirálovitý pohyb. A my sme z vody urobili žumpu,” vyjadril sa v minulosti. Bežnému človeku sa môže zdať zvláštne aj to, že chodí po horúcich uhlíkoch a pokúša sa o prepojenie s božských princípom galaxie.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu