Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOĽBY 2020 Ďalší predvolebný škandál! Porušenie zákona: Zlyhal ľudský faktor, tvrdia Druckerovci

Rudolf Kusý Zobraziť galériu (2)
Rudolf Kusý (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA – Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý, ktorý vo februárových parlamentných voľbách kandiduje na siedmom mieste za stranu Dobrá voľba, sa údajne dopustil dvojnásobného porušenia Zákona o volebnej kampani.

Podľa hovorkyne strany Dobrá voľba Martiny Šoltésovej išlo v oboch prípadoch o omyl, pri ktorom zlyhal ľudský faktor a za ktorý sa už Kusý ospravedlnil. Na prípad upozornila 31. januára mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS).

TIS podala v tejto veci volebnej komisii dva podnety na prešetrenie predvolebnej kampane kandidáta Kusého. Organizácia uviedla, že Kusý pozýval dôchodcov na stretnutie v Dennom centre Stromová v Bratislave. Listy s pozvánkou boli vytlačené na hlavičkovom papieri mestskej časti Nové Mesto. Politická strana, za ktorú kandiduje, pritom v liste uvedená nie je.

Druhý podnet podáva mimovládna organizácia za Kusého reklamu na sociálnej sieti. V sponzorovaných príspevkoch o svojej práci nemá uvedené, že ich platí Dobrá voľba. Šoltésová dodala, že všetky výdavky, ktoré súvisia s kampaňou, sú a budú hradené z transparentného účtu Dobrej voľby.

VOĽBY 2020 Ďalší predvolebný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

TIS je nezisková mimovládna organizácia založená v roku 1998 so sídlom v Bratislave. Patrí k celosvetovému protikorupčnému hnutiu Transparency International s pobočkami vo viac než sto krajinách sveta.

Viac o téme: VoľbyTomáš DruckerParlamentné voľbyRudolf KusýDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu