Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Harabin považuje svoj výsledok za dobrý základ, v 2. kole nepodporí nikoho

Štefan Harabin Zobraziť galériu (5)
Štefan Harabin (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Štefan Harabin priznal porážku, ale svoj volebný výsledok považuje za dobrý základ pre ďalšiu kandidatúru na post prezidenta. Harabin opakovane tvrdí, že neplánuje zakladať politickú stranu, za postupom Zuzany Čaputovej a Maroša Šefčoviča vidí kandidatúru Mariana Kotlebu.

"Ľudia si vybrali zánik štátu, tradičnej rodiny a kresťanských hodnôt. Pripustili islamizáciu Slovenska. V druhom kole nepodporím nikoho, pretože volím štát a právo," povedal Harabin. Sudca sa plánuje po troch mesiacoch vrátiť do svojej pozastavenej funkcie na Najvyššom súde SR. Podľa jeho slov prichádza do úvahy iba hlava štátu, alebo sudca Ústavného súdu SR.

"Ďakujem všetkým voličom, ktorí mi dali svoj hlas a tento úspech, ktorý som dosiahol iba s rodinou, je dobrým základom pre budúce prezidentské voľby," doplnil. V druhom kole volieb, ktoré sa budú konať 30. marca sa stretne Zuzana Čaputová s vyše 40-percentným ziskom a Maroš Šefčovič, ktorého podporilo vyše 18 percent voličov. Harabin získal vyše 14 percent hlasov.

"Neurobil som chybu, veď mám 301.000 hlasov. Sám so svojou rodinou som získal 15 percent hlasov, veď to je úžasný úspech. Ja ďakujem všetkým voličom a tým, ktorí si skutočne uvedomujú, o čo sa hrá na Slovensku," dodal Harabin.

Viac o téme: Štefan Harabin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu