Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Bleskový prezidentský prieskum bez Danka: FOTO Výsledok vás poriadne prekvapí

Štefan Harabin, Robert Mistrík a Maroš Šefčovič Zobraziť galériu (2)
Štefan Harabin, Robert Mistrík a Maroš Šefčovič (Zdroj: TASR – Jaroslav Novák, Dano Veselský)

BRATISLAVA - Ďalší prezidentský prieskum je na svete. Prieskum zrealizovali v pondelok po vyhlásení lídra Andreja Danka. Ten poprel špekulácie a uviedol, že kandidovať nebude. SNS nepostaví ani vlastného kandidáta. V prieskume sa na prvom mieste umiestnil Robert Mistrík. Za ním nasleduje Štefan Harabin a na treťom mieste skončil Maroš Šefčovič.

Konzultačná spoločnosť Restartup zverejnila prvý prezidentský prieskum bez Andreja Danka. Podľa prieskumu skončil na prvom mieste Robert Mistrík, ktorého podporuje strana SaS, druhý skončil sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin a na treťom mieste je nominant Smeru Maroš Šefčovič. 

Mistrík, Harabin a Šefčovič skončili na prvých troch miestach

Prieskum sa uskutočnil v pondelok 28, januára v spolupráci so spoločnosťou Axepto a Slovak Parcel Service. V prieskume uskutočnenom na vzorke 1 537 respondentov, ktorú sa podarilo vyzbierať za desať hodín, vedie Róbert Mistrík so 16,26 %. Za ním nasleduje Štefan Harabin s podporou 12,59 %. Maroš Šefčovič sa umiestnil až na treťom mieste s odhadovanou podporou 12,52 %. Štvoricu najúspešnejších uzatvára Zuzana Čaputová s odhadovanou podporou 10,23 %.

Respondenti odpovedali na otázku: „Ak by sa prezidentské voľby konali už túto sobotu, ktorému kandidátovi by ste odovzdali svoj hlas?“ Spoločnosti Slovak Parcel Service (SPS), Axepto a Restartup sa spojili, aby vyskúšali inovatívny spôsob uskutočňovania kvantitatívnych spotrebiteľských prieskumov a prieskumov verejnej mienky.

Bleskový prezidentský prieskum bez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Restartup)

Vďaka tabletovej platforme, ktorú pre kuriérov SPS vyvinula spoločnosť Axepto, budú môcť verejnú mienku a spotrebiteľské preferencie popri doručovaní zásielok zisťovať samotní kuriéri. Odpovede respondentov sa odošlú a zaznamenajú v elektronickom systéme okamžite. Klient môže prichádzajúce dáta sledovať v reálnom čase. Podstatou inovatívnosti celého prieskumu je rýchlosť zberu dát. Prieskum dizajnovala a spracovala spoločnosť Restartup, ktorá sa dlhodobo venuje politickému poradenstvu, volebným kampaniam a komunikácii. 

Viac o téme: Prezidentské voľbyŠtefan HarabinMaroš ŠefčovičRobert Mistrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu