Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Primátorské prekvapenie v Bratislave? Ftáčnik s Kňažkom vraj majú vážnu konkurenciu!

Ivo Nesrovnal Zobraziť galériu (2)
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Blížiace sa komunálne voľby by mohli podľa prieskumu agentúry Focus priniesť zaujímavé výsledky aj v našom hlavnom meste. Získané údaje naznačujú, že kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal dokáže ešte zamiešať karty a dobehnúť aj horúcich favoritov, ktorými sú Milan Ftáčnik a Milan Kňažko.

Denník Sme včera informoval, že bývalý člen SDKÚ Ivo Nesrovnal (nezávislý) má podľa Focusu podporu 28,1 percenta voličov a Ftáčnikovi (nezávislý s podporou Smeru) verí 32,5 percenta. Týždeň pred voľbami vedie Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, Siete, SDKÚ, Mosta­-Hídu a Novy), ktorému by dalo hlas 37 percent oslovených. Prieskum si vo Focuse objednal Nesrovnalov štáb a zverejnil ho v inzeráte.

"(...). Bratislavčania zrejme potvrdia trend uprednostniť nezávislého kandidáta pred straníckymi kandidátmi rovnako ako v prezidentských voľbách," píše sa na webovej stránke Iva Nesrovnala.

Výsledky prieskumu na stránke Iva Nesrovnala
Zobraziť galériu (2)
Výsledky prieskumu na stránke Iva Nesrovnala  (Zdroj: ivonesrovnal.sk)

Milan Kňažko si však o prieskume myslí svoje a tvrdí, že v ňom porazil Ftáčnika a je jedinou alternatívou primátora. „Pravicový volič je dostatočne rozumný, aby nepodliehal mediálnym hrám vyvolaným platenou inzerciou,“ povedal Kňažko pre SME.

Milana Kňažka podporil aj aktivista z občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun, ktorý včera stiahol v jeho prospech svoju kandidatúru. Z desiatich kandidátov tak zostali len ôsmi. Koncom októbra totiž svoju kandidátku v prospech Kňažka stiahla aj strana Sieť. Tatiana Kratochvílová sa však s takýmto rozhodnutím nestotožnila.

"Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka," vyhlásila a pripomenula, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko.

O post primátora budúci týždeň 15. novembra zabojuje okrem Kňažka, Ftáčnika a Nesrovnala aj manažér Gabriel Karácsony (Priama demokracia). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová, umelecký fotograf Andrej Palacko a strojný inžinier Peter Čiernik, ktorí sú nezávislými kandidátmi. O post sa uchádza aj Ivan Bielik, vysokoškolský učiteľ, ktorý je z Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu