Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pred rokom ho nikto nepoznal, teraz bude vládnuť Bratislave: Rozprávkový príbeh Iva Nesrovnala!

Ivo Nesrovnal s dcérkou Zobraziť galériu (13)
Ivo Nesrovnal s dcérkou (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Začínal ako tretí, no prekonal všetkých! Čierny kôň volieb Ivo Nesrovnal sa stal novým primátorom Bratislavy. Porazil aj Ftáčnika aj Kňažka a najbližšie štyri roky bude vládnuť hlavnému mestu. Pritom do politiky vstúpil len prednedávnom. Toto je Nesrovnal!

"Som rád, že veria, že veci sa dajú posunúť dopredu. Aj naše hlavné mesto môže byť také, aké ho chcú mať," vyhlásil nový primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal (50), ktorý neskrýval radosť z výhry. Rodený Bratislavčan sľubuje do úradu priniesť nový vietor. Nesrovnal vystúpil z SDKÚ, aby kandidoval ako nezávislý. Uchádzal sa aj o podporu Procházkovcov, ale tí dali prednosť nakoniec Kratochvílovej.

S partnerkou Mirkou Tužinskou má jednu dcérku
Zobraziť galériu (13)
S partnerkou Mirkou Tužinskou má jednu dcérku  (Zdroj: topky)

Na svoje detstvo spomína takto. "Narodil som sa v Bratislave 19. mája 1964. Bývali sme na Jelačičovej. Všade som to mal na skok. Blízko bolo “centrálne”, dnešné Trnavské mýto. Pamätám si to klasické trhovisko s kapustou, babkami zo Záhoria a všetkým, čo k tomu patrilo. Oproti bola pražiareň kávy Meinl odkiaľ rozvoniavala káva, kúsok ďalej bol pivovar Stein so sladkastou vôňou sladu a nikdy nezabudnem na to, že keď zafúkal vietor zo severu, tak prichádzala vôňa čokolády zo Štolverka. Samé pôžitky. Toto boli vône môjho detstva a prispeli k tomu, že som sa stal bratislavským lokálpatriotom," píše o sebe Ivo Nesrovnal.

Pred rokom ho nikto
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nesrovnal je spolumajiteľom domu v lukratívnej lokalite Palisády, ktorého hodnota spolu s pozemkom sa môže vyšplhať až do výšky niekoľko stoviek tisíc eur. Okrem neho jazdí na striebornom Porsche Cayenne. Spolu s ním má ešte jeden športiak a špičkový motocykel. Do komunálnej politiky vstúpil v roku 2009.

Pred rokom ho nikto
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: topky)

Kto si na Nesrovnala podal, keď mu ešte prieskumy nemerali vysoké percentá, pekne zarobil. Tí odvážnejší to skúsili a vyplatilo sa im to.

Pred rokom ho nikto
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: topky)

V garáži má dve autá značky Porsche, na ktoré si zarobil právnickou prácou v Nemecku. "Ja som 13 rokov pracoval v medzinárodnej advokácii, jednej z najvýznamnejších nemeckých právnických kancelárií. S tým je spojené aj určité finančné ohodnotenie a status. Tie autá, ktoré mám, zodpovedali môjmu vtedajšiemu spôsobu života," prezradil nám dávnejšie.

Pracovnú dráhu začínal v Akadémii vied ako právnik. Skúsenosti zbieral z rôznych európskych krajín. "Trinásť rokov som spoluviedol pobočku renomovanej medzinárodnej advokátskej kancelárie Gleiss Lutz Rechtsanwälte pre Česko a Slovensko. Bola to obrovská skúsenosť, kde som zistil čo je úspech a aj to, akú má cenu. Skúsenosti ma naučili, že iba vytrvalá a poctivá práca sa vypláca," tvrdí o sebe.

Pred rokom ho nikto
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Dlhšie žil a pôsobil najmä v Nemecku, no návrat domov ho vždy lákal. "Dlhšie som žil v Hamburgu, Štuttgarte, dobre poznám Viedeň, Mníchov, Zurich či Kodaň. Mám teda jasnú predstavu o tom, ako má vyzerať fungujúca európska metropola. Vždy som však chcel žiť na Slovensku, lebo tu som naozaj doma a preto som sa vrátil tam, kde patrím. Do môjho mesta, do Bratislavy."

Pred rokom ho nikto
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: topky)

V jeho volebnom štábe sa objavil aj slovenský miliardár Pavol Krúpa, zakladateľ Acra Capital. Jeho brat Jozef kandidoval v Záhorskej Bystrici, kde obhájil post starostu. V hoteli Devín, kde mal rozložený štáb aj Andrej Kiska, sa politikom teda darí. Markíza dokonca nachytala v jeho štábe spŕšku vulgarizmov. "SDKÚ, KDH, Smer, Fico, J&T, Penta do pi*e" alebo "všetkých sme ich rozje**li", ozývalo sa v jeho miestnosti. Aj mladík, ktorý odtiaľ vyšiel s pohárikom v ruke nikoho nešetril. "Nech idú do pi*e", nechal sa počuť na plné ústa.

Kandidát na primátora Bratislavy
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: SITA)

Rozdiel 10 tisíc hlasov

Viac než 10.000 hlasov chýbalo končiacemu bratislavskému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi (nezávislý s podporou Smeru-SD), aby obhájil svoj post aj v ďalšom volebnom období. Nový primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ) získal v komunálnych voľbách 50.630 hlasov občanov, zatiaľ čo Ftáčnik 40.481. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov komunálnych volieb, ktoré dnes zverejnila Ústredná volebná komisia.

Pred rokom ho nikto
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: topky)

Bugár zaútočil na Procházku pre Nesrovnala

Za to, že Ivo Nesrovnal nemal podporu štvorkoalície Sieť, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS môže podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára tvrdohlavosť Radoslava Procházku. Ako povedal Bugár dnes pre agentúru SITA, ľutuje, že nedošlo k dohode o podpore Iva Nesrovnala. „Za to môžeme ďakovať tvrdohlavosti Radoslava Procházku. Zo začiatku to vyzeralo tak, že bude naším spoločným kandidátom. Potom z toho Procházka vycúval. Teraz vidíme, že je to obrovská škoda. Bolo to veľmi zlé a neuvážené rozhodnutie Procházku,“ vyhlásil Bugár.

Štvorkoalícia Sieť, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS pôvodne uvažovala o podpore Nesrovnala. Neskôr Procházka ako kandidátku presadil Tatianu Kratochvílovú. Tá kandidatúru stiahla a následne Sieť, Most-Híd a SDKÚ-DS podporili vo voľbách Milana Kňažka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu