Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Predvolebný škandál, pravica náhle otočila: Kratochvílovej syn Procházkovi, pos**li sa!

Procházka potopil vlastnú kandidátku Zobraziť galériu (2)
Procházka potopil vlastnú kandidátku (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Koalícia štyroch strán, tzv. Pravá koalícia stiahla z volieb o post primátora Bratislavy svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú, tri zo štyroch strán koalície vyjadrili podporu Milanovi Kňažkovi, dištancuje sa len SaS. Kratochvílová na tlačovke nebola a jej syn odkázal politikom, že sa pos**li.

Nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Milan Kňažko získava podporu pravicových strán v Bratislave. Po tom, čo koalícia štyroch strán v pondelok stiahla z volieb o post primátora hlavného mesta svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú, dnes na tlačovej konferencii tri zo štyroch strán Pravej koalície vyjadrili svoju podporu práve Kňažkovi. „V hlavnom meste je v primátorských voľbách jediný, kto má reálnu šancu zvíťaziť nad kandidátom vládnej strany a vrátiť radnicu na správnu cestu, pán Milan Kňažko,“ uviedol k rozhodnutiu koalície predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

Kratochvílovej syn reagoval na Facebooku, na rozhodnutie politických strán.

Predvolebný škandál, pravica náhle
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

 

Kratochvílová Kňažka nepodporí

 Bývalá kandidátka na bratislavského primátora Tatiana Kratochvílová, ktorú strana Sieť stiahla z novembrových komunálnych volieb v prospech Milana Kňažka, sa s takýmto rozhodnutím nestotožňuje."Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt, ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka," vyhlásila Kratochvílová. Podotkla, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko.

Kratochvílovú vo voľbách podporovala koalícia strán Sieť, SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS. Prvé tri menované strany dnes svoju podporu verejne vyjadrili práve Kňažkovi. Kňažka v novembrových voľbách podporuje už od začiatku KDH a už aj NOVA, ktorá ho v pondelok svojim voličom odporučila voliť. „Je dobré, aby sme podporili toho kandidáta stredopravej scény v Bratislave, u ktorého je najpravdepodobnejšie, že zvíťazí a že môže poraziť kandidáta vládnej strany, a tým je Milan Kňažko,“ povedal dnes na tlačovej konferencii bratislavský krajský predseda SDKÚ-DS Michal Luciak. Podobný názor zdieľa aj strana Most-Híd. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa však k ostatným stredopravým stranám nepridala. "Už v minulosti naša strana deklarovala, že Milana Kňažka podporovať nebudeme a za týmto stanoviskom si stojíme," povedala pre agentúru SITA hovorkyňa strany SaS Katarína Svrčeková a dodala, že nebudú podporovať ani žiadneho z ostatných kandidátov.

Na stiahnutí kandidatúry Tatiany Kratochvílovej sa strany Pravej koalície dohodli ešte v pondelok. Rokovanie koalície iniciovala SDKÚ-DS. Súčasťou snahy o podporu iba jedného kandidáta stredopravých strán v Bratislave musí byť aj komunikácia alebo snaha o dohodu aj s ďalším kandidátom, ktorý by sa mal takisto vzdať svojej kandidatúry v prospech toho, kto má dnes najväčšiu šancu na víťazstvo. Takým kandidátom by mohol byť bývalý člen SDKÚ-DS, dnes nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal. Podľa Luciaka s Nesrovnalom nerokovali o možnom vzdaní sa kandidatúry v prospech Kňažka, takúto formu rokovaní si však vedia predstaviť. Nesrovnal sa k tejto otázke vyjadrí dnes popoludní.

 

V Bratislave sa tak po stiahnutí kandidatúry Tatiany Kratochvílovej uchádza o primátorské kreslo deväť kandidátov. Post chce obhájiť súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), zabojovať chce aj herec Milan Kňažko. O primátorské kreslo sa uchádza aj mestský poslanec Ivo Nesrovnal (nezávislý) či predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragún (nezávislý). Ako nezávislí kandidáti sa o post uchádzajú Peter Čiernik, Kristína Ulmanová či fotograf Andrej Palacko. O primátorskú stoličku sa v novembri uchádzajú aj Ivan Bielik (Ľudová strana Naše Slovensko) a Gabriel Karacsóny (Priama Demokracia).

 
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu