Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Právo a spravodlivosť chce tiež vyriešiť rómsku problematiku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rómska problematika, ktorá vystupuje v takmer každom volebnom programe strán, je jedným z bodov volebného programu aj strany Právo a spravodlivosť.

Na tlačovej besede v Bratislave to dnes uviedla členka strany Katarína Vrbová. Rómskej problematike podľa jej slov treba pomôcť a nie o nej len stále rozprávať, treba začať konať. "Rómovia dokážu často viac, ako my ´gadžovia´, len im treba dať priestor," dodala. Medzi ďalšie body programu patrí podľa predsedu programovej rady strany Petra Ošvátha zmena volebného systému z pomerného na väčšinový alebo zmiešaný, pričom kandidáti budú volení v priamych voľbách dvojkolovým systémom vo volebných obvodoch krajov alebo okrskov.

"Náš program má štyri piliere, tak ako má stôl či stolička štyri nohy, aby sme stáli pevne na zemi - náš štát, naše potreby, naša ekonomika a hospodárstvo a náš priestor pre život," uviedol Ošváth. V rámci nich sa podľa jeho slov budú zameriavať predovšetkým na korupciu a klientelizmus v štátnej správe, projekt zníženia nezamestnanosti, verejné financie a dane a taktiež na životné prostredie alebo regionálny rozvoj.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v utorok 21. februára nadobro prišiel o svoju doterajšiu doménu udzs.sk. Ako informovala hovorkyňa úradu Radoslava Muchová, majiteľom domény je spoločnosť Vesmír, s.r.o., v menej ktorej s úradom komunikuje Peter Puškár, predseda strany Právo a spravodlivosť.

"Už minulý rok som s úradom komunikoval a ten sa vyjadril, že doménu nepotrebuje. V utorok vyjadrili stanovisko, že ju stále nepotrebujú, preto ich vyzývam, aby sa postarali o veci tak, ako sú a aby neprekrúcali informácie," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii Peter Puškár. Spoločnosť Vesmír, s.r.o. doteraz umožňovala úradu prezentáciu na doméne, ktorej je držiteľom.

V utorok však doterajší obsah nahradila novým. Samotný úrad pritom najprv nevedel, že nejde o hackerský útok. Na doterajšej doméne, na ktorú odkazujú napríklad aj linky z webu ministerstva zdravotníctva, sa v utorok objavil zmenený obsah. "My občania sme dohľad nad politikmi. Sme neanonymní oprávnení voliči, ktorí už nebudú trpieť útlak a ožobračovanie politikmi a finančnými skupinami a ďalšími gorilami a zločincami. Ústava nám zaručuje zdravotnú starostlivosť. Gorily nám ju zobrali, berieme si ju späť, odmietame všetky firmy, ktoré súvisia s Pentou," uvádzalo sa na stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu