Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hacknutá stránka je podvod: Vlastní ju Puškár!

Peter Puškár
Peter Puškár

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) nadobro prišiel o svoju doterajšiu doménu udzs.sk. Ako informovala hovorkyňa úradu Radoslava Muchová, majiteľom domény je spoločnosť Vesmír, s.r.o., v menej ktorej s úradom komunikuje Peter Puškár, predseda strany Právo a spravodlivosť.

Ako doplnila, úradu sa so spoločnosťou nepodarilo dohodnúť na podmienkach spolupráce, mení preto doménu na http://www.udzs-sk.sk. Nové internetové sídlo úradu je už funkčné.

Na doterajšej doméne, na ktorú odkazujú napríklad aj linky z webu ministerstva zdravotníctva, sa v utorok objavil zmenený obsah.

"My občania sme dohľad nad politikmi. Nie sme Anonymous. Sme neanonymní oprávnení voliči, ktorí už nebudú trpieť útlak a ožobračovanie politikmi a finančnými skupinami a ďalšími gorilami a zločincami. Ústava nám zaručuje zdravotnú starostlivosť. Gorily nám ju zobrali, berieme si ju späť, odmietame všetky firmy, ktoré súvisia s Pentou," uvádza sa na doterajšej stránke úradu.

"Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, člen skupiny Penta," hlási nové logo stránky. Pridaná je fotografia gorily a text údajného spisu tajnej služby Gorila. "Z postu predsedkyne FNM bola odvolaná Anna Bubeníková. Zostane Bubeníková spoločnosti predhodenou obeťou, alebo sa spustí lavína zatýkania a trestov v radoch politikov?" pýtajú sa noví správcovia obsahu stránky. ÚDZS okrem toho premenovali na Úrad pre manipuláciu občanov a do záhlavia umiestnili poznámku "Doména je na predaj".

Predseda úradu Ján Gajdoš odmieta politizáciu ÚDZS a jeho osoby. "Úrad je apolitická inštitúcia, ktorá je nezávislá od vplyvu politických či iných záujmových skupín. Moje niekoľkomesačné pracovné pôsobenie v Dôvere na pozícii špecialistu pre individuálne zdravotné poistenie nemôže byť dôvodom na politizáciu činnosti úradu. Považujem takýto útok za nezmyselný a podávam trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ vyhlásil Gajdoš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu